RAMAZAN-I ŞERİFE GİRERKEN

Onbir ayın sultanı  Ramazan-ı  Şerife girerken  tüm müminlere hayırlar getirmesini, kolay ve sağlıklı  bir şekilde oruç tutmalarını Yüce Rabbimden temenni ediyorum. Ramazan  ayı bereketli bir  aydır, oruç  tutmak belki biraz meşakkatli gelebilir ancak Peygamber efendimiz “Oruç tutan için iki müjde vardır, birincisi  iftar açıldığında, ikincisi ise Rabbine kavuştuğundadır” buyurmakta.  Yaz ayının en hararetli günlerinde oruç tutmak çok kolay olmadığı bir gerçek ancak zorluğu veren    Allah kolaylığı da vereceği bir  gerçek.

                Ramazan ayı  girerken  Diyanet teşkilatında bazı tayin ve atamaların yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu tayinlerin bir kısmı Ocak ayında yapılacaktı ancak her ne oldu ise Temmuz ayına sarktı, daha önce de yazdığım gibi bazı tayinler zaten beklenmekteydi, Atakum İlçe Müftüsünün tayini de bekleniyordu ancak bazı yasal işlemleri devam ettiğinden tayininin yapılmadığı söylendi, doğru olup olmadığını  henüz bilemiyorum. Bunun dışındaki tayinleri zaten biliyorduk. Tayin olan ilçe Müftülerinden, İlkadım Müftüsü ile ilgili bir hayli haberlerimiz olmuştu, bu konuda mahkemelerimiz de oldu, bazıları düştü, bazılarından para cezası aldık ancak şundan emin olunuz ki bizim kimse  ile ilgili en ufak bir problemimiz yok, bizim derdimiz yapılan uygulamalar ile olduğu açıkça ortada.

                İlkadım Müftüsü bu şehirden mübarek bir ayda gidiyor, bize kırgın olabilir ancak şunu unutmasın ki bizim kendisi ile ilgili en ufak bir şahsi sıkıntımız olmadı, mahkemelik olsak da bizim için önemli değil, ben kendisini yolda görsem tanımam  dediğim gibi bizim derdimiz yaptığı uygulamalar idi, nihayetinde bu şehirden tayin oldu  gidiyor, bu şehirden nice Müftüler tayin oldu gitti, daha sonra kendileri ile görüştüğümüzde hasret giderdik, çok güzel günler geçirdik ama bu arkadaşımızla maalesef  böyle bir imkanımız olamayacak.

                Hakkında yazı yazdıklarımızın çoğu onlara karşı bir tavrımız olduğundan yazdığımızı düşünüyorlar ancak işin aslı hiç de öyle değil örneğin;  Atakum İlçe Müftüsü ile ilgili onlarca kişi geldi, yazı yazmamı istedi, İmamlarla olan problemlerinden bahsetti ama bunlar sadece söylenti oldukları için yazı yazmayı uygun bulmadım, şayet evrakla birlikte gelip, evraklar üzerinden konuşmuş olsaydılar o zaman durum farklı olurdu. Biz kimsenin sureti katiyetle düşmanı değiliz ama ortada bir yanlış var ise onun üzerine gitmek bizim asli görevimizdir. Bedeli ne olursa olsun bu tür işlerin üzerine gitmez isek vicdanen rahatsız oluruz.

                Allah sizi inandırsın her gün en az dört beş kişi gelip sıkıntısını paylaşıyor,bu bazen on  on beş kişiyi bulunca köşe yazısı yazmaya zaman bulamıyorum, siz değerli okurlarım da neden köşe yazısı yazmadın diye sitem ediyorlar. Köşe yazısı benim sadece yarım saatimi alır ancak gelen insanların yoğunluğundan  yarım saat zaman ayıramadığım günler oluyor. Gelen insanların çoğu sıkıntılı partilerde, siyasetçilerle, hatta adliyede işini çözemeyenler soluğu gazetede alıyor, herkesin derdi kendince kutsal ama o kadar enteresan işlerle karşılaşıyoruz ki aklınız durur. Ailesi ile sorunlarını çözemeyenler dahi bize müracaat ettiklerinde yapacak hiçbir şeyimiz olmadığını anlatsak da onlar inanmak istemiyorlar. Onlara göre bizim elimizde sihirli bir değnek, her türlü sıkıntıyı çözüyoruz ama öyle değil, bedel ödeyerek, çile çekerek bir çok olayın çözüme kavuşmasına vesile olmuş isek her şeyi çözebileceğimiz anlamına gelmez.

                Yakında Haydar Dümen gibi cinsel sorunlarla karşılaşır isek şaşmayın, toplumumuzda enteresan  inançlar var. Bir insanı yüceltirken de eleştirirken de ölçüyü kaçırıyoruz . B doğru değil. Her şeyi ölçüsü dahilinde yapmaz isek  olaylara çözüm bulmamız daha da zor bir hal alır. Ramazan-ı şerifi fırsat bilip bazı huylarımızdan vaz geçebilir isek ne mutlu bize, inşallah bu ay bütün müminlerin kurtuluşuna vesile olur. Dünyanın dört bir yanında sıkıntı içerisinde olan Mümin kardeşlerimizin sıkıntılardan kurtulmasına vesile olması dileğiyle Ramazanı şerifinizi tebrik ediyorum, Bayrama sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde erişmemiz dileğiyle kalın sağlıcakla  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR