Radyo koleksiyonunu iş yerinde sergiliyor

Radyo koleksiyonunu iş yerinde sergiliyor
Kayseri'de Mustafa Özbek(55), çocukluk döneminde haberleşme ve müzik dinlemenin tek aracı olan tarihi radyoları iş yerinde sergiliyor. Bugüne kadar 100'ün üzerinde radyo toplayan Özbek'in merakı çocukluk yıllarına dayanıyor.

Pul, para, plak, fotoğraf ve varlıklı kişiler için de klasik araba koleksiyonu oluşturmak, yaygın hobilerin başında geliyor. Meraklıları tarafından sevgiyle yapılan koleksiyonculuğa eski radyo koleksiyonculuğu da eklendi. Kayseri'de lokanta işleten Mustafa Özbek, 18 yıldır eski radyoları topluyor. Özbek'in koleksiyonuna giren ilk radyo, çocukluğunda başında Türk Sanat Müziği dinlediği ve babasından miras kalan radyo olmuş. Daha sonra 100'ün üzerinde değişik modelde antika radyoyu koleksiyonuna eklemiş. En eskisi 1943 yılına ait radyoların çoğu çalışır durumda. Tarihi radyolar arasında parayla satın alınanlar olduğu gibi Özbek'in bu merakını bildiği için insanların kendilerinin getirdikleri de var. Radyolara, gramofon, 30'lu 40'lı yıllara ait taş plaklar ile 33'lükler ve 45'likler de eşlik ediyor.

Koleksiyonu için neredeyse binlerce kilometre yol kat ettiğini belirten Mustafa Özbek, "Eski radyoları toplamak bende bir tutku. Falan yerde 'eski bir radyo var' deseler üşenmez araba tutar gider alırım." dedi. Koleksiyonunun bir bölümünü işlettiği lokantada sergileyen Özbek, müşterilerinin bundan çok memnun olduğunu dile getirdi. Müşterilerin mistik bir ortamda yemeklerini yediklerini belirten Özbek, radyolarla fotoğraf çektirenler ve hatta satın almak isteyenler olduğunu söyledi. Özbek, bir anısını ise şu şekilde nakletti: "Gurbetçi bir müşterimiz koleksiyon içinden 5 radyoyu seçerek bunları satmam karşılığında 25 bin Euro teklif etti. Ama kabul etmedim.”

Mustafa Özbek, gözü gibi baktığı koleksiyonunu, satmamaları şartıyla torunlarından birisine miras bırakacağını sözlerine ekledi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.