Pürüzsüz Cilt İçin

Pürüzsüz Cilt İçin
Pürüzsüz cilt için öneriler

Pürüzsüz ipeksi bir cilt için bazı sırlar vardır. Bu önerileri dikkate aldığınızda değişimi kısa sürede fark edeceksiniz.

Tıp dünyası emrinizde
Kadınların pürüzsüz bir cilt için yardımcılarından biri de ilaçlardır. Doğum kontrol hapları, hormonlar, antibiyotikler ve sivilce kontrolü sağlayan haplar cildin daha pürüzsüz olmasını sağlayabilir. Doktorunuzla konuşarak cilt problemlerine çözüm üretebilirsiniz.

Ilık su kullanın
Cildiniz kuruduğunda sivilcelerinizden kurtulacağınız söylense de bu yanlış bir düşüncedir. Nemlendirilmeyen cilt daha fazla yağ üretir ve akneler de buna bağlı olarak artar. Yüzünüzü yumuşatıcı bir jel ile yıkamalı ve ılık su kullanmalısınız. Sıcak su yüzün kurumasına neden olur.

Susuz kalmayın
Vücudunuz susuz kaldığında cildiniz yeterli neme ulaşamaz. Bu nedenle bol su içmek önemlidir. Ayrıca lavabonuzu ılık suyla doldurup içine birkaç damla hindistancevizi veya badem yağı damlatabilirsiniz. Ardından nefesinizi tutun ve yüzünüzü 3-5 dakika süreyle suda tutun. Bu sayede cildiniz yumuşayacaktır.

Maskelerin gücü adına!

Haftada bir cilt tipinize uygun seçeceğiniz bir maskeyi uygulayın. Gözeneklerinizin açılması cildinizin bakımlı ve pürüzsüz görünmesi için önemlidir. Gözeneklerinizin belirginliğini kaybetmek için ise sıkılaştırıcı tonik kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.