Protein Tozu Nedir?

''Kas yapmak istiyorum, protein tozu içmeliyim!'' düşüncesi ne kadar doğru? Protein tozu neden kullanılır? Protein tozunu kimler kullanmalıdır?
Protein tozu, yaygın olarak kullanılan bir besin takviyesidir. Çok çeşitli kaynaklardan elde edilen, çok sayıda protein tozu türü bulunmaktadır. Protein tozları bitki, yumurta veya sütten elde edilen toz protein kaynaklarıdır. Protein tozları ilave şeker, yapay aromalar, koyulaştırıcılar, vitaminler ve mineraller gibi bileşenler içerebilir. Protein tozlarının 1 porsiyonun protein içeriği 10 ila 30 gram arasında değişebilir. Protein, kas geliştirme takviyelerinde daha yüksek konsantrasyonlarda ve kilo verme takviyelerinde daha düşük konsantrasyonlarda bulunur.
Protein tozları, hayvanlardan veya bitkilerden elde edilen konsantre protein kaynaklarıdır. Hayvan bazlı protein tozları genellikle peynir altı suyu ve kazein adı verilen iki süt proteininden elde edilir. Peynir altı suyu peynir altı suyu daha yaygın olarak tercih edilmektedir. Peynir altı suyu protein tozu, peynir üretiminin sıvı bir yan ürünü olan ve üreticiler tarafından püskürtülerek kurutulması ile toz haline getirilen peynir altı suyundan yapılır. Kahverengi pirinç, bezelye, soya ve kenevir gibi çeşitli bitki bazlı proteinler, bitkisel protein tozları yapmak için kullanılabilir. Bitki bazlı protein tozları genellikle bitki proteinlerinin bir kombinasyonunu içerir. 
Protein Tozunun Özellikleri Nelerdir?
Protein tozu, popüler bir besin takviyesidir. Protein,  doku onarımı, kas büyümesi ve enzim ve hormon üretimi için gerekli bir makro besindir. Protein tozu kilo verme ve kasları güçlendirme gibi çeşitli özelliklere sahiptir. 
Protein tozları, süt bazlı ve bitki bazlı tozlar dahil olmak üzere çeşitli formlarda bulunmaktadır. En yaygın kullanılan protein takviyesi ise peynir altı suyudur. Protein tozları, özellikle sporcular olmak üzere yetişkinler, veganlar ve vejeteryanlar için yararlı bir takviye olmaktadır.
Protein tozu, kas oluşumuna yardımcı olmak için egzersizlerden sonra sıklıkla kullanılır. Bir kuvvet antrenmanı faaliyetinden sonra kaslar, kas dokusunu yeniden inşa etmek için yeterli proteine ​​ihtiyaç duyar. Ayrıca günlük protein ihtiyacını yalnızca yiyeceklerle karşılamakta sorun yaşayan kişiler (örneğin, çok yemek yemiyorsanız veya vegan diyeti yapıyorsanız) tarafından kullanılmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR