PROSTAT KANSERİ KONTROLÜ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

PROSTAT KANSERİ KONTROLÜ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Büyük Anadolu Hastaneleri Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Gürkan Özkan, "Prostat kanseri erken tanı konulabilen ve tedavi edilebilen bir hastalıktır." diyerek düzenli sağlık kontrolünün önemine değindi.

Çağımızın en korkutucu hastalıklarından biri olan fakat erken tanıda tedavi yolları da mümkün olan bazı kanser türlerinde mücadele konusunda sürekli olarak düzenli sağlık kontrolünün önemine değindiklerini belirten Büyük Anadolu Hastaneleri Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Gürkan Özkan, "Prostat kanseri de erken tanı ile en etkili tedavi edilebilen kanserlerdendir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi hastalıktan korkmayın, geç kalmaktan korkun.

AİLE ÖYKÜSÜ VARSA!
Ülkemizde erkeklerde akciğer kanserinden sonra en sık görülen kanser türü olan Prostat kanseri, Erkek üreme sisteminin bir parçası olan ve semen üretiminden sorumlu olan bu salgı bezidir. Mesanenin hemen altında ve rektum denilen kalın bağırsağın son kısmının önünde bulunmaktadır. Yapılan araştırmaya göre, her 7 erkekten 1’i, hayatlarının bir döneminde bu hastalıkla karşılaşıyor. Baba ve kardeş gibi 1. derece akrabalarında prostat kanseri öyküsü bulunanlar iki kat daha fazla risk taşımaktadır.

PROSTAT KANSERİ BELİRTİLERİ
İdrar yaparken yanma, ağrı veya zor idrar yapma, İdrarı başlatmakta veya sonlandırmakta, idrar akışında, kalınlığında azalma gece sık idrara çıkma, İdrar tutamama, idrarda kan, sertleşme sorunu, Özellikle bel ve kalça bölgesinde kemik ağrıları, Kasık bölgesi veya bacaklarda şişlik, Menide kan, ağrılı boşalma gibi genel anlamda idrar ve yollarına bağlı olarak oluşan şikayetler prostat kanseri kaynaklı olabilir, mutlaka dikkate alınması gerekmektedir. Bu belirtilerin bir yada birden fazlasını hayatınızda yaşıyorsanız mutlaka en kısa zamanda bir üroloji uzmanına görünmeniz hayati önem taşımaktadır" diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.