PROLOTERAPİ YÖNTEMİ NEDİR?

PROLOTERAPİ YÖNTEMİ NEDİR?
Medical Park Samsun Tıp Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği'nden Uzm. Dr. Elif Berber Menekşe “proloterapi” hakkında bilgi verdi.

Uzm. Dr. Menekşe “Masa başı çalışma, uygunsuz çalışma koşulları, şehir hayatının yoruculuğu, hareketsiz yaşam ve stresin artmasıyla kireçlenme, bel ve boyun ağrısı, yumuşak doku romatizması gibi kas iskelet sistemi ağrıları giderek daha fazla görülmeye başlıyor. Ancak bu hastalıklarla ilgili geliştirilen yeni yöntemler, tedavi sürecini daha kolay hale getiriyor. Yaygın bir sorun olan kas iskelet ağrılarını azaltan, omurga ve eklemlerde bağları ve diğer yapıları güçlendiren ve fonksiyonelliği artıran yenileyici ve onarıcı bir tedavi yöntemi olan proloterapiyi uyguluyoruz. Proloterapi, hasarlanmış ligaman,tendon ve eklemlere solüsyon enjeksiyonu ile yara iyileşme mekanizmalarının iatrojenik olarak uyarılmasıdır.”dedi.

Kas iskelet sistemi ağrıları için geliştirilen önemli tedavi yöntemlerinden birinin proloterapi uygulamasının olduğunu söyleyen Uzm. Dr.Elif Menekşe “Proloterapi tedavisi, kireçlenmeler (artrozlar), bel ve boyun ağrıları, omuz ağrıları, diz ağrıları, ayak bileği ağrıları, yumuşak doku romatizması (fibromiyalji) gibi kronik ağrıların tedavisinde kullanılıyor.”diye konuştu.

Son dönemlerde proloterapinin, uygulayan hekimler tarafından cerrahiye alternatif bir yöntem olarak gösterilmeye başlandığını söyleyen Dr. Menekşe “Proloterapi tedavisi; artrozlarda, eklem stabile sorunlarında, bel fıtığında, avaskuler nekrozlarda, epikondilitte, (tenisçi, golfçu dirseği gibi), topuk dikeninde, eklem kireçlenmelerinde, geçmeyen boyun, sırt, bel ağrılarında, ameliyat sonrası ağrılarda mutlaka başvurulması gereken bir alternatif tedavi yöntemidir.”şeklinde ifade etti.

Medical Park Samsun Tıp Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği'nden Uzm. Dr. Elif Berber Menekşe “Proloterapi tekniğinde zedelenmiş veya eski işlevini yitirmiş olan, insan vücudundaki tüm eklem, kıkırdak, ligament ve tendonlara kendi kendilerini tamir edecek ve yeniden yapılandırma aşamasına sokacak bir solüsyon enjekte edilir. Bu solüsyon hücrelerin ve dokuların büyüme ve iyileşmesini sağlar. Enjekte edilen solüsyon ile dokuda kasıtlı olarak enflamasyon oluşturulur. Böylece zayıf ya da işlevliğini yitirmiş bölgede kan akımı artar, bu bölgeye kıkırdak-ligament-tendon gibi yapıları tamir eden hücreler gelir böylece yeni doku iyileşmesi başlar, yeniden tamir uyarılır. Proloterapi, vücudun tamir sistemini uyararak ağrılı, zayıf ve işlevini kaybetmiş bölgenin tekrar eski haline dönmesini sağlayan basit ve doğal ve alternatif olan bir tekniktir.”dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum