PROJE ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

PROJE ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
İlkadım Belediyesi, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider” adlı proje yarışmasının ödül töreni gerçekleşti.

10 Şubat - 14 Nisan tarihleri arasında düzenlenen proje yarışmasına Samsun’daki 17 ilçenin 300 ortaokulunda eğitim gören yaklaşık 74 bin öğrenci proje kapsamında “Kanserden Korunma Yöntemleri, Taranabilir Kanserler ve Tarama Merkezleri” ile ilgili kolaj ve 3 boyutlu görsel tasarımlar hazırlayarak yarışmaya katıldılar. Yarışmaya katılan öğrenciler aynı zamanda da yakınlarını kanser taramaları için Toplum Sağlığı Merkezleri ve Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezlerine (KETEM) yönlendiren yarışmalardan ek puan aldılar. Yarışma sonrası dereceye giren öğrenciler hediye çekleri ve bisikletle ödüllendirildi.

Serra Otel’de yapılan ödül törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Sağlık Müdür Dr. Yusuf Köksal, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Dursun Mehmet Mehel, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun İl Müdürü İsmail Kasapoğlu, okul müdürleri, sağlık personelleri, öğrenciler ve velileri katıldı.
 

"HER YIL SÜRECEK"
Projenin amacı noktasında katılımcılara detaylı bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “300 okulda 74 bin öğrenci ile biz bu çalışmayı yaptık. Amacımız kanserin önlenebilir ve tedavi edilebilir ölümcül bir hastalık olduğunu ailelerimize anlatabilmekti. İnşallah önlenebilir olan bu kanser temamız sadece bu ayla sınırlı değil, 365 gün aklımızda olmasını temenni ediyorum. Bu projeyi her yıl yapmayı düşünüyoruz” dedi.


“TOPLUM SAĞLIĞINA DESTEK VERİYORUZ”
Yerel yönetim olarak çalışmalarını halk sağlığına yönelik kurumsal işbirlikleri içersinde yaptıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Sağlık, insan hayatında hiçbir kavramla yeri değiştirilemeyecek bir ehemmiyete sahiptir. Sağlık, ayrı ayrı her bir insan için önemli olduğu kadar, huzurlu ve mutlu bir toplum için son derece önemlidir. Çünkü, bireyleri sağlıklı olan toplumlar sağlıklı olabilir, gelişim gösterebilir. Yerel yönetim olarak çalışmalarımızı, halk sağlığına yönelik kurumsal işbirliği ve kampanyalar üzerinden yürütüyoruz.  Halk sağlığına yönelik politikalarımız, toplumsal duyarlılığın ve bilincin oluşturulmasıdır. İlkadım Belediyesi olarak sorumlu bir kurumsallıkla, toplum sağlığına yönelik çalışmalara hayat vermeye devam ediyoruz. Beraberinde taşıdığı fiziksel rahatsızlıklar, sosyal, maddi ve manevi yönleri ile mücadelesi zor bir hastalık olmasının yanı sıra kanser, doğru korunma yollarıyla önlenebilir bir hastalıktır. Bu manada kanserin önlenebilir bir hastalık olduğuna dikkat çekmek amacıyla Belediyemiz, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü işbirliği üç ay önce toplumsal farkındalığın oluşturulması amacıyla "Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider” ödüllü proje yarışmasının startını vermiştik. Samsun il genelinde tüm okullarda yapılan bu ödüllü proje, yarışmanın ötesinde toplumsal farkındalığın geleceğimizin teminatı yavrularımızın eliyle oluşturulmasıdır. "Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider" projesi kapsamında  büyüklerini ve yakınlarını kanser taramalarına yönlendirmelerinde ve projenin yürütülmesinde büyük çaba sarfeden minik bedenli, kocaman yürekli kıymetli öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, okul müdürlerimizi, projede katkı ve desteği olan kurum yöneticilerimiz başta olmak üzere emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. İlkadım Belediyesi olarak sorumlu bir kurumsallıkla, toplum sağlığına yönelik çalışmalara hayat vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"SAĞLIK KENTİ SAMSUN"
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, “Samsun’da ilk ve ortaokulda okuyan öğrenci sayısı 242 bindir. Yaklaşık olarak 3’te 1 öğrenciye ulaşılmış. Bu faaliyet ortaokul öğrencileri üzerinde yapıldığı için neredeyse tamamına ulaşılmış. Öğrencilerin yaptığı sergileri de gördüğünüzde bu projenin çok başarılı olduğunu görüyoruz. Özellikle farkındalığın oluşması çok önemlidir. Önümüzdeki yıl bu proje belki ilkokula da yansır. Çünkü ilkokul öğrencilerinin anne babalarını harekete geçirmesi ile anne ve babaların küçük çocuklarını kıramıyor olması hedefe ulaşması noktasında başarılı olabileceğini düşünüyorum. Samsun sağlık kenti şehir olarak biliniyor. Biz şehrimizde sağlıkla ilgili ne kadar çok faaliyet sürdürürsek o kadar iyi olur. Samsun sağlık kenti olacak ama sadece hastaneler olsun, tedavi için buraya gelenler için değil, tam tersine hastanelerde kullanılan ekipmanların da üretildiği bir sağlık kenti olsun istiyorum. Bugün değil, belki 10 sene sonra, belki 20 sene sonra, belki bizler görmeyiz ama Samsun inşallah bir gün cerrahi aletlerin üretildiği bir üs olacak. 2 bin kişi değil, 20 bin, belki 200 bin kişi çalışacak” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından proje kapsamında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.