Profesör Derik'te mahsur kaldı

Profesör Derik'te mahsur kaldı
MARDİN'in Derik İlçesi'nde geçen çarşamba gece yarısı konulan sokağa çıkma yasağı, bugün saat 14.00'den itibaren ikinci bir emre kadar ikinci kez uzatıldı.

Bir öğrencisinin doktora tezi için ilçede bulunan ve yasak nedeniyle ilçeden ayrılamayan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nükhet Sirman, yapılan görüşmeler sonucu bu sabah ilçeden ayrılabildi.
Mardin'in Derik İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için önce geçen çarşamba günü geceyarısından perşembe günü saat 17.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasak dün, bugün saat 12.00'ye kadar uzatıldı. Derik Kaymakamlığı'ndan bugün yapılan açıklamada ise "Halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/B-C maddesi gereğince ilçemiz Cevizpınar, Kale, Küçükpınar, Zeytinpınar, Bahçelievler, Dağ, Söğütözü ve Tepebağ mahallelerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 27.11.2015 Cuma günü saat 12.00'ye kadar olan sokağa çıkma yasağının ilçemizde devam eden terör olayları sebebiyle 27.11.2015 Cuma günü saat 14.00'den ikinci bir emre kadar uzatılmıştır" denildi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.