Portakallar ihracattan dönmeyecek

Portakallar ihracattan dönmeyecek
KUMLUCA Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından her yıl ihracatta sorun yaşatan Akdeniz meyve sineği ile mücadele çalışmaları başlatıldı.

Özellikle turunçgillerde görülen Akdeniz meyve sineği ile çalışmalar portakal ağaçlarının güney yönlerine tuzak asılarak başlıyor. Bu tuzaklar her hafta düzenli olarak kontrol ediliyor. Bu tuzaklarda Akdeniz meyve sineğinin ergenleri görülürse üreticilere çeşitli yollardan ilaçlı mücadele başlatılması duyuruluyor.

Müdürlüğe bağlı ziraat mühendislerinden Esra Avcıoğlu, "Akdeniz meyve sineği, limon hariç tüm turunçgillerde görülmektedir. Meyvelerde sararma ve çürümeye neden olur. Bu yüzden ihracatta sıkıntı yaşatmaktadır. Bu sorunları yaşamamak için ağustos ayından itibaren portakal bahçelerine tuzaklar asıyoruz. Bu tuzakları haftalık düzenli bir şekilde kontrol edeceğiz. Akdeniz meyve sineğinin varlığı tespit edildiği takdirde hemen üreticilerimizi uyarıyoruz. İhracatta yaşanan sıkıntıları en aza indirmeyi hedefliyoruz. Bu fenomen tuzakları kontrol ederek üreticilerimize mücadele konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.