Polis büyüklere uyuşturucuyu anlattı

Polis büyüklere uyuşturucuyu anlattı
Çarşamba Emniyet Müdürlüğü ile Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM)..

Şube Müdürlüğünün ortaklaşa çalışmasıyla lise öğrencisi velilerine, öğretmen ve okul aile birliği başkanlarına "uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddeler" konulu seminer verildi.

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün salonunda gerçekleştirilen seminerde, Samsun Emniyet Müdürlüğü KOM'da görevli polis memuru Yavuz Alp, slayt gösterimi eşliğinde uyuşturucu bağımlılığı ve bağımlılık yapan maddeler hakkında bilgi verdi. Programa; Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, lise öğrencilerinin velileri, rehber öğretmen ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Giriş konuşmalarını yapan İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, ailelere büyük görevler düştüğünü vurguladılar.

"HİSSETTİRMEDEN KONTROL EDİN"
Samsun Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Yavuz Alp, vermiş olduğu seminerde ailelerin çocuklarıyla nasıl daha iyi iletişim kurabileceklerini ve ailelerin çocuklarını uyuşturucudan uzak tutmak için yapılması gereken önleyici faktörleri anlattı. Uyuşturucu ve madde kullanımının ilk basamağının sigara ve alkol kullanımı olduğunu belirten Alp, “Çocuklarınızı uyuşturucu ve madde kullanımından korumak istiyorsanız çocuklarınızın yanında sigara ve alkol kullanmayın, çocuklarınızın kimler ile arkadaşlık yaptığını, nerelere gittiklerini onlara hissettirmeden kontrol edin. Arkadaşlarının ailesini tanıyın, tanışın. Aile içi sorunların yaşanması, ailenin ayrı yaşaması çocukların suça ve uyuşturucu madde kullanımına sürükleye biliyor. Çocuklarınızı uyuşturucu ve madde bağımlılığından uzak tutmak için, güçlü ve pozitif aile bağlarının olması bunun için samimi ve dostane yaklaşımda bulunulması, ön yargılar olmadan çocuğun dinlenmesi, sürekli iletişim halinde olunması, sorunların çözülmesinde birbirlerine destek verilmesi gerekiyor.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.