PLAY-OFF TAKVİMİ BELLİ OLDU

PLAY-OFF TAKVİMİ BELLİ OLDU
TFF 1. Lig play-off yarı final maç programı açıklandı. İlk maçlar 16 ve 17 Mayıs'ta oynanacak.

TFF 1. Lig'den, Süper Lig'e çıkacak son takımın belli olacağı play-off maçlarının programı açıklandı. Play-off'ta rövanş maçları ise 21 Mayıs'ta oynanacak.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, play-off yarı final karşılaşmalarının programı şöyle:

16 Mayıs Pazar
20:00 Altay - İstanbulspor (Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu)

17 Mayıs Pazartesi
20:00 Altınordu - Yılport Samsunspor (Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu)

21 Mayıs Cuma (Rövanş)
18:00 İstanbulspor - Altay (Esenyurt Necmettin Kadıoğlu Stadı)

20210509203519-sam-5747.jpg

Sezonu 70'er puanla bitiren Adana Demirspor ve GZT Giresunspor'un doğrudan Süper Lig'e çıktığı ligde aynı puana sahip Yılport Samsunspor averajla 3. sırada kaldı. Yılport Samsunspor'un yanı sıra 64 puanlı dördüncü İstanbulspor, 63 puanlı beşinci Altay ve 60 puanlı altıncı Altınordu, play-off'ta mücadele etme hakkı kazandı. Yılport Samsunspor ile Altınordu ve İstanbulspor ile Altay'ın eşleştiği play-off yarı final mücadelelerinde ilk maçlar İzmir'de, rövanş karşılaşmaları ise Samsun ve İstanbul'da oynanacak. Bu eşleşmeleri galip bitirecek takımlar yeri daha sonra açıklanacak finalde Süper Lig için karşılaşacak.

20210425205607-sam-9770.jpg

Play-off'ta 26. sezon
Bu sezon 26. defa uygulanacak play-off sisteminde şimdiye kadar 19 takım bir üst lige çıktı. Kasımpaşa'nın 3 kez play-off'tan Süper Lig vizesi aldığı ligde Antalyaspor, Eskişehirspor, Göztepe, Konyaspor, Sakaryaspor ikişer, Adana Demirspor, Alanyaspor, Boluspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Fatih Karagümrük, Gaziantep, Kayserispor, Malatyaspor, Mersin İdmanyurdu, Orduspor, Şekerspor ve Zeytinburnuspor da birer kez play-off'ta gülen taraf oldu. Ligde 1993-1994 sezonunda play-off'tan Süper Lig'e iki takım (Adana Demirspor ve Antalyaspor) yükselmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.