PLAKAYA CEZA!

PLAKAYA CEZA!
Samsun Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ceza İşlemleri Büro Amirliği, plakaya ceza yazmaya devam ediyor.

Sürücüleri avlayan mobese ve gezici radarlar vasıtasıyla araçlara yazılan cezalar İdari Para Cezası hükmünde olup, tebligat yasasına göre işlem yapılıyor.

YAZ PLAKAYA, GÖNDER ADRESE
Mobese kameraları ve gezici radarlar araç sürücüsünün durumuna, konumuna bakmadan ceza yazabiliyor. O anda aracın içinde hasta kişi olabilir, doğum yapan kadın olabilir ve dolayısıyla hastaneye yetişmek için hız yapma mecburiyeti olabilir. Tüm bu hayati konular yüz yüze karşılaşma olmadığından ve sürücünün konumunu anlatmasına imkan bulunmadığından, plakaya yazılarak plaka sahibinin adresine gönderiliyor.

MAHKEMENİN YÜKÜ ARTIYOR
Plakaya yazılan idari para cezaları nedeniyle sürücüler, itiraz mercii olan Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulunup mahkemenin yükünü artırıyorlar. İşin kolayına kaçarak, yüz yüze denetim yapılması yerine mobese kameralarıyla işlem yapılması ve idari para ceza yazılması neticesinde Trafik polis memurlarını atalete sürükleyip kahvehane ve çay ocaklarında vakit geçirmelerine neden oluyor. Dolayısıyla bankamatik çalışanlarından bir farkları kalmıyor.

PARALELCİ POLİSLER Mİ?
İddialara göre Paralelci diye tanımlanan polislerin, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Amirliği emrine kaydırılması nedeniyle de bu polislerin idari para cezası keserek sürücülerin hükümeti kötülemesi ve hükümete husumet beslemesini sağlayarak burada da bir yerlerden aldıkları talimatı uyguladıkları yönünde. Yandaki İdari Ceza Tutanağının muhatabı sürücü vatandaş, "Bir ay içerisinde araç plakama  2 defa yüklü para cezası kesildi. Ben cezayı trafik kesti demem. Direk hükümeti suçlarım. Bir kere daha olursa oy moy da vermem" şeklinde konuştu. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum