PLAJ KADINLARIN SEYİR SHERATONUN

PLAJ KADINLARIN SEYİR SHERATONUN
Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile Fener Plajı 15 Ağustos tarihinden itibaren 'Kadınlar Plajı'na dönüştürüldü. Bu tarihten itibaren Fener Plajı'ndan sadece kadınlar yararlanabilecek.

KADINLAR PLAJI'NA DÖNÜŞTÜ
Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi aldığı bir kararla 15 Ağustos tarihinden itibaren Fener Plajı'nı 'Kadınlar Plajı'na dönüştürdü. Bu tarihten itibaren Fener Plajı'na kocası veya oğlu ile gelen kadınların hem eşi ve hem de yetişkin oğlu plaja giremeyecek. Baba ve oğul başka yerlerde denize girecek. Fener Plajı, girişin 10 lira olduğu, çalışanların, cankurtaranların kadın olduğu, her türlü hizmetin kadınlarca verildiği bir plaja dönüştü. 

PARLAK FİKİR KİMİN
Belediye Meclisi'nce alınan bu kadar bir bakıma doğru olsa da, aile bireylerinin birlikte denize girmelerine engel olduğu söyleniyor. Kararın yeniden gözden geçirilerek belli günlerde sadece kadınlara ve diğer günlerde de herkese açık olması talebi dillendiriliyor. Ayrıca bu kararın bir 'özenti' olduğu, durduk yerde böyle bir kararın neden alındığı, bu parlak fikrin kimden çıktığı da Samsunlular arasında merak konusu.

SADECE ONLAR SEYREDECEK!
Erkeklerin dışlanarak sadece kadınlara hizmet verecek olan Fener Plajı'nın kadınlar lehine pozitif ayrımcılık gözetilerek alınan bu kararı destekleyenler olduğu kadar tepki gösterenler de oldu. Tepki gösterenler, "Bizi eşimizden ayıran bu karar değiştirilmeli, haftada 3 veya 4 güne indirilmeli, manzarası plaja dönük olan Sheraton Oteli'nin camlarına da perde çekilmelidir. Eğer maksat sakınma ise, Sheraton müşterilerinden de sakınılmalıdır." dedi.

Onur Emirza

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.