PKK'lılara bomba yağdı

PKK'lılara bomba yağdı
KUZEY Irak'taki Haftanin Bölgesi'nden Şırnak yakınlarındaki Siyahkaya bölgesinden geçmeye çalışan kalabalık PKK'lı grubunun geçiş güzergahları, F-16 savaş uçakları ve yerli üretim Atak helikopterleri tarafından gece boyunca bombalandı.

Cudi Dağı ile Siyahkaya arasındaki bölgenin karşısında bulunan Kuzey Irak'ın Haftanin Bölgesi'ndeki derin vadilerden geçerek Türkiye'ye sızmaya çalışan kalabalık silahlı PKK grubunun geçiş güzergahları, dün gece boyunca savaş uçakları ve tamamı yerli üretim olan Atak taaruz helikopterleri tarafından bombalandı. Bombardıman devam ederken, Sikorsky helikopterleri de PKK'lıların geçebileceği olası vadilere, hakim tepelere, tam teçhizatlı, eğitimleri komando askerleri indiriyor.

Hava bombardımanı ve yapılan top atışları nedeniyle, Cudi Dağı, Siyahkaya ve Düğün Dağı arasındaki dağlık alanda orman yangınları çıktı. Çiyaye Bızına Bölgesi ile Bakartal Köyü mevkiinde çıkan orman yangınlarına köylüler kendi imkanları ile müdahale ederek söndürmeye çalışıyor.

Şırnak'ta bulunan 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan askeri zırhlı araçlarla, sınır kesimi ve dağlık alana askeri sevkiyat devam ediyor.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.