“PİRİ REİS” ROTASINI TÜRKİYE’YE ÇEVİRDİ

“PİRİ REİS” ROTASINI TÜRKİYE’YE ÇEVİRDİ
Dünyamızı ilk kez haritalandıran, Osmanlının yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan denizlerin piri Muhyiddin Piri Bey'in hayatı SAMDOB sahnesinde sezonun ilk bale temsilini yapıyor.

Türkiye ve uluslararası sahnelerde performanslarıyla izleyenleri büyüleyen SAMDOB bale sanatçıları, Japonya’dan sonra ilk temsilini 3 Ekim 2019 Perşembe akşamı saat 20.00’da Aydın Gün Sahnesi’nde gerçekleştiriyor. Müziklerinin Can Atilla'ya, koreografi ve librettosunun G. Armağan Davran ve A. Volkan Ersoy'a ait olduğu bale eserinde, Piri Reis'in hayatı görsel şölenle sahneye koyuluyor. “2019 Türk Kültür Yılı” etkinlikleri kapsamında Japonya’nın başkenti Tokyo’da Samsun Devlet Opera ve Balesi bale sanatçıları tarafından sahnelenen “Piri Reis” balesi, izleyenleri adeta büyüledi. Geçtiğimiz sezon bir çok kez kapalı gişe seyircisiyle buluşan “Piri Reis” balesi, 2019-2020 sanat sezonunda sahnelenmesi planlanan ilk bale eseri oldu. 

444-009.jpg
    
Gelibolu'da doğan Muhyiddin Piri, amcası Kemal Reis'in yanında dünyayı gezmiş, ilerleyen dönemlerde üstün denizcilik yetenekleriyle etkilediği Osmanlı paşaları sayesinde Osmanlı Donanması'nda yer almıştır. 15. yüzyılda yaşayan ünlü denizci, Amerika'yı da gösteren Dünya haritaları ve "Kitab-ı Bahriye" adlı denizcilik kitaplarıyla ölümsüzleşmiştir. Çizdiği haritalarda ve yazdığı kitaplarda, gittiği yerleri haritalandırmanın dışında kültürel yapısından da bahseden denizci, dönemin kültürel coğrafyasına büyük ışık tutar. 2 perdeden oluşan eser sezonun ilk temsilini 3 Ekim 2019 Perşembe günü saat 20:00'da Aydın Gün Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Eserin biletleri SAMDOB gişe ve www.biletinial.com adresinde satışa sunulmuştur. SAMDOB gişe hafta içi 10:00-18:00 saatleri arasında, cumartesi günleri temsil başlama saatine kadar açıktır. 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.