Pilot: 'Öyle bir şey yapacağım ki

Pilot: 'Öyle bir şey yapacağım ki
Alman Germanwings havayolu şirketine ait uçağın Fransa üzerinde, kasıtlı olarak düşüren ikinci pilot Andreas Lubitz’in, ayrıldığı kız arkadaşına 'öyle bir şey yapacağım ki adımı herkes duyacak' dediği belirtildi.

Yapılan araştırmalarda Andreas Lubitz’in, olay öncesinde aşırı derecede para harcamaya başladığı tespit edildi. Polis yetkilileri, ikinci pilot Lubitz’in birkaç hafta evvel iki pahalı spor arabayı aynı anda satın aldığını belirtti. Alman medyasında yer alan haberlere göre lüks spor arabaların ikisi de Audi marka. Alman Focus dergisi, araçların Düseldorf şehrine 20 dakika mesafedeki bir araba galerisinden satın alındığını aktardı. Galerideki araçların fiyatlarının 50 bin Euro’dan başladığı ve yüzbinlerce Euro’ya çıktığı belirtiliyor.

Öte yandan Lubitz’in kız arkadaşı olduğu belirtilen ve Maria takma adıyla gazetelere demeç veren bir kadının, Lubitz'in kendisine, 'bir gün öyle bir şey yapacağım ki, bütün sistem değişecek. O zaman herkes benim adımı öğrenecek ve beni hatırlayacak' dediğini aktardı. 

Lubitz’in sözlerine o zaman bir anlam veremediğini belirten Maria, “Lubitz, olan biteni başka insanlardan saklamayı çok iyi biliyordu. Ne demek istediğini şimdi anladım.” şeklinde konuştu. 

Bu arada araştırmacılar, Lubitz’in Mart ayının 10’unda Düseldorf hastanesinde psikolojik tedavi gördüğünü, ancak söz konusu rahatsızlığını havayolu şirketinden sakladığını tespit etti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.