Piazza’da “Bir İlmek De Sen At” Kampanyası Başladı

Piazza’da “Bir İlmek De Sen At” Kampanyası Başladı

 

Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Samsun Engelli Kadınlar Derneği’nin başlattığı “Bir İlmek De Sen At” kampanyasına ev sahipliği yapıyor. Piazza’yı ziyaret edenlerin de ilmek ekleyerek destekleyebileceği kampanyanın ilk ilmeği Samsun Valisi İbrahim Şahin tarafından atıldı.

Açıldığı günden bu yana alışverişin yanı sıra sosyal sorumluluk kapsamında da birçok projeye destek olan Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, bu kez Samsun Engelli Kadınlar Derneği’nin başlattığı “Bir İlmek De Sen At” kampanyasına kapılarını açtı. Samsun Valisi İbrahim Şahin’in ilk ilmeği atarak başlattığı kampanya ile geleneksel ve unutulmaya yüz tutmuş sanatlardan olan kilim dokumanın hatırlatılması amaçlanıyor. Piazza ziyaretçilerinin de ilmek ekleyerek destek olabileceği kampanyada tamamlanan eser 19 Mart Pazar günü açık arttırma ile satışa sunulacak.

Unutulmaya Yüz Tutan El Sanatlarını Samsunlu Kadınlar Hatırlatıyor

Kampanya hakkında konuşan Samsun Engelli Kadınlar Derneği Başkanı Selma Gündoğdu, “Sayın Valimiz İbrahim Şahin’in katkılarıyla başlatmış olduğumuz ‘Bir İlmek De Sen At’ kampanyası bizim ilk adımımızdır. Dernek olarak, geleneksel ve unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızdan kilim dokumayı tekrar gündeme taşımayı amaçladık. Samsun Engelli Kadınlar Derneği’ne üye olan tüm kadınlarımız bu sanatla birlikte hem maddi hem manevi hem de kültürel değerler çerçevesinde kendisine ve ailesine katkı sağlamaktadır. Ayrıca derneğimizde takı tasarımı, örgü ve nakış gibi diğer el sanatları da üyelerimiz tarafından icra edilmektedir” dedi.

 

Açılış konuşmasında Samsun Valisi İbrahim Şahin’den de talepte bulunan Gündoğdu, “2013 yılında kurduğumuz Samsun Engelli Kadınlar Derneği olarak 50 üyemiz ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını küçük bir alanda devam ettirmeye çalışıyoruz. Sayın Valimizden de yetenekli ve başarılı Samsunlu kadınlarımızın aile ekonomisine daha çok katkı sağlayacağı geniş bir alan rica ediyoruz” dedi.

Eğitimin Önemi Bir Kez Daha Vurgulandı

“Bir İlmek De Sen At” kampanyasının ilk ilmeğini atan Samsun Valisi İbrahim Şahin ise konuşmasında eğitimin önemine dikkat çekerek “Eğitim söz konusu olduğunda akan sular durur. Bizim işimiz gücümüz eğitimdir. Eğitim konusunda istekte bulunanların her zaman yanında olup destek olacağız” dedi. Vali Şahin, böylesine anlamlı bir kampanya başlattıkları için Samsun Engelli Kadınlar Derneği’nin tüm üyelerine ve destek olan herkese teşekkür etti.

Herkesin İlmeği ile Tamamlanan Eser Açık Arttırmayla Satılacak

İlk ilmeği Samsun Valisi İbrahim Şahin’in attığı eser, Samsun Engelli Kadınlar Derneği’nin üyelerine destek olmak isteyen herkesin atacağı ilmekler ile tamamlanacak. Piazza AVM’de 2 gün boyunca sürecek kampanya sonunda eser, 19 Mart Pazar günü açık arttırma ile Samsun Engelli Kadınlar Derneği yararına satışa sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.