PFDK'dan Samsunspor'a ceza yağdı

PFDK'dan Samsunspor'a ceza yağdı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu dün gerçekleştirdiği toplantıda Samsunspor’un da aralarında bulunduğu bazı kulüplere ceza kesti.


Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, (PFDK) dün yaptığı toplantıda Samsunspo’run yanısıra birçok futbol kulübüne ceza verdi. Geçen hafta Cumartesi günü İstanbulspor maçında saha olayları nedeniyle Samsunspor'a para cezası, bazı taraftarlara deplasman blokesi ve oyuncumuz Erkam Reşmen'e 3 resmi müsabaka'dan men ve para cezası verildi. 

PFDK'dan yapılan açıklama şu şeilde:

Samsunspor  Kulübünün, 25.11.2017 tarihinde oynanan İstanbulspor A.Ş. – Samsunspor TFF 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İhtar Cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Misafir Tribün güney 345. bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişlerinin engellenmesine, Aynı müsabakada SamsunsporKulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 7.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Samsunspor Kulübü sporcusu Erkam Reşmen‘in, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 Resmi Müsabakadan men ve 6.500.- Para Cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Nurullah Kızıldağ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.