Muhammet Güzel

Muhammet Güzel

PEYGAMBERLER ŞEHRİ ŞANLIURFA’DAN KARDEŞLİK ŞEHRİ SAMSUN’A SELAM OLSUN

Bugün, Samsun da hayatıma kattığım önemli bir farkındalık tarihidir benim için. Öncelikle bana, burada sizlerle buluşma fırsatı veren DENGE ailesine daha sonra buna vesile olan manevi kardeşim Av. Yüşra Bekir KÖKSAL’a gönülden teşekkür ederim.

Siz değerli okuyucularımızla öncelikle ‘’Eğitimin ve Rehberliğin Güzel Yüzü’’ temalı sohbet edeceğiz ve hayatımızda güzellikler inşa etmek için yeni gayretlerde bulunacağız. Öncelikle biraz kendimden bahsederek önümüzdeki günlerde daha samimi sohbet etmenin temelini atmak isterim.

1990 Şanlıurfa doğumlu, çok kardeşli ailenin yalnızlık yüklü bireyiyim. Babamın memur olması münasebetiyle ortaokul ve lise hayatım farklı şehirlerde geçti. Üniversite hayatım ise Dumlupınar Üniversitesi Sosyoloji bölümünde başlayarak aynı üniversitenin Yüksek Lisans öğrencisi olarak kabul görünmemle son buldu. Gerek dünyanın ilk üniversitesi olan şehirde dünyaya gelmem gerekse Milli Mücadele’nin ve kardeşliğin şehri Samsunda yaşamımı idame ettirmemden kaynaklı hayat boyu öğrenme misyonuyla halen öğrencilik ruhuna devam etmekteyim. 21 Ağustos 2019 tarihinde hayatımda hiç gelmediğim bir şehirde sanki bu şehrin evladı gibi karşılayan koca yürekli insanların sıcak ve samimi desteğiyle şehre alışmam kolaylaştı.

Bu şehre geldiğim gün aslında benim dünyaya gözlerimi açtığım gün olarak hayatımın ilk ayracı olmuştu. Sonradan benim kendimi yeniden keşfetmemde etkili olan bir milat olarak da kendi iç dünyam da var olmuştu.

Şu an da Samsun ‘un eğitim lokomotifi olan bir kurumda rehber öğretmen olarak görev yapmaktayım. İlk hedefim geleceğimizin teminatı olan gençlerimize ‘Rehberlik’ yapmaktır. Tek düsturumuz Mehmet Akif’in ifadesiyle ASIMIN neslinde bir yol gösterici görevini layıkıyla yapmak. Dilerim eğitimde farkındalık ve GÜZELLİK’ler katarım.

Sözlerime Mehmet Akif’in sözüyle son vermek istiyorum:

‘’İZ BIRAKANLARLA SENİN ARANDA BASİT BİR FARK SADECE…

ONLAR ÖMÜR BOYU GAYRET EDİYORLAR;

SEN ÖMÜR BOYU HAYRET EDİYORSUN…’’

Duam ve dileğim ömür boyu gayret eden bir gençlik ve geleceğe çocuklar gibi koşup dervişler gibi selam vermek….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Muhammet Güzel Arşivi
SON YAZILAR