Peygamber Sevdalıları salonları doldurdu

Peygamber Sevdalıları salonları doldurdu
İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Ladik ve Terme'de vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Kendine has yorumuyla Peygamber Efendimiz'i ve sahabeleri anlatan Döngeloğlu'nu dinlemeye gelenler, salonlara sığmadı

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in davetiyle 2 günlük programı kapsamında şehre gelen televizyon ekranlarının vazgeçilmez isimlerinden İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, son olarak Ladik ve Terme İlçesi'nde sevenleriyle buluştu. Döngeloğlu, Peygamber Efendimizin (S.A.V) hayatı ve ahlakı üzerine anlatımlar yaparak, kendisini dinlemeye gelen yüzlerce kişiye maneviyatı bol programlar yaşattı.

 

Ömer Döngeloğlu, programının son gününde ilk olarak Ladik'e geçti. Ladik Belediyesi'nin katkılarıyla Merkez Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansa katılan Ömer Döngeloğlu, sevenleriyle buluştu. Belediye Başkanı Selim Özbalcı, ilçeye gelişi sebebiyle Döngeloğlu'na plaket takdim etti. Daha sonra Terme'ye hareket eden Döngeloğlu, Terme Belediyesi'nin katkılarıyla Kapalı Spor Salonu'nda vatandaşlara hitap etti. Belediye Başkanı Şenol Kul, vatandaşların ilgisi ile mutlu olduklarını belirterek, kentin beklentilerini değerlendirmek sureti ile kültür ve sanat faaliyetlerine yön verdiklerini söyledi.

 

Programlarında Peygamber efendimizin (S.A.V) doğumu, çocukluğu ve ahlakı ile sahabe efendilerimiz üzerine konuşarak gönülleri mest eden Döngeloğlu'nu katılımcılar zaman zaman gözyaşları içerisinde izledi. Kur'an-ı Kerim'in Hz. Peygamber'imizin hayatına ışık tutan çok önemli bir rehber olduğunu söyleyen Döngeloğlu, "En mühim güvencemiz Kur'an-ı Kerim'dir. Kur'an-ı Kerim O'nun ahlakını anlatıyor. Türk İslam alemine, alemlere rahmet olan Peygamber Efendimizin merhametine ve hayat modeline ihtiyacı var. Efendimizle bir kez daha tanışmaya, onun peşinden yürümeye mecburuz" dedi.

 

Konuşmasında Peygamber Efendimiz'in yaşadığı yıllara da dikkati çeken Döngeloğlu, "Canım Peygamberim, cehaletin, haksızlığın, zulmün zirvesi olduğu bir dönemde dünyaya geldi. Aradan 1400 yıl geçmesine rağmen dünyada hala haksızlıklar ve zulüm devam ediyor. O'nun yolunda olan bizlere de büyük görevler düşmektedir. O'nun yaşadığı yıllardaki yokluğun şuan biz binde 1'ini yaşamıyoruz. Evlerimizde şimdi son model eşyalar bulunduruyoruz, o ise kerpiç ev ve mescidlerde ömrünü tamamladı. İmtihanın her türlüsünü yaşadı. Küçük yaşlarda anne ve babasını kaybetti. Çocukları, akrabaları öldü. İslam dininin yaşatılabilmesi ve genişlemesi için mücadelesini sürdürdü" diye konuştu.

 

Ömer Döngeloğlu, Ladik ve Terme'de vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Zaman zaman zor anlar yaşayan Döngeloğlu, 2 günlük Samsun programındaki katılımların kendisini çok mutlu ettiğini ve en kısa zamanda tekrar gelmeyi düşündüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.