Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

Petkoviç ve futbolcuların kapasiteleri bu kadar mı?

Bir olmayınca hiçbir zaman Biz olamayız. Hafta başından beri bu maç çıkış maçımız olarak lanse edildiği halde, bence bu karşılaşmaya ilgi göstermeyen seyirci eksikliği çoktu ama statta yerlerini alan kemikleşen taraftarların yoğun motivasyon tezahüratları müthişti. Takım listeleri elimize ulaştığında Fink'in yanında Hakan ARSLAN, orta alanın sağında da Anıl DİLAVER'le oyuna başlamak bence doğruydu. Süleyman ABAY' ın düdüğü ile başlayan karşılaşmaya Samsun spor, rakibine göre daha arzulu ve istekliydi. Ama sadece bu kadar istek ve arzu…..1. inci dakikada Zenken in erken gelen golü bizi sadece tabelada 1-0 öne geçirdi. Geçen 7 hafta önceki karşılaşmalarda oynadığımız oyunların hemen hemen aynısını bu maçta da sergiliyorduk.41.inci dakikada Murat'ın golü ile 2-0 bulduktan sonra rakibimiz bu yarı gol bulamayız deyip oyunu resmen bıraktılar. Doğru dürüst hazırlıklı bir atak yapamadık, üç pas alıp verip te bir oyun kuramadık, pres yapamadık, uzaktan şut atamadık,4.üncü bölgede çapraz koşular yapıp boş alanlar yaratamadık, orta sahamız belli bir metrekare içinde oynayıp durdu. Allahtan rakibimiz 20 gol yiyerek ligin en fazla gol yiyen savunmasına sahip ki; birde bu savunmada eksik olan  cezalı Uğur UÇAR' la birlikte ülkesine kaçan Rajnoch' un olmayışı, hücum adamlarımızın ekmeğine yağ sürdü ilk yarı..

          İkinci yarı, kötünün iyisi olan Anıl'ı alıp, Lazar'la oyuna başlayan hoca, bu oyuncuya ortanın sağında görev verince, bu tarafımız felç olup eriyip gitti. İkinci yarı oyuncu değişikliklerini çok akıllıca yapan Ziya hoca, risk alarak dört forvetle birlikte takımını öne çıkartarak oynamaya başladı ki; bunu mükafatını da 74.üncü dakikada Hürriyet (2-1) ve 77.inci dakikada oyuna sonradan aldığı Atilla (2-2) ile aldı. 3.üncü gol için savunmayı iyice öne çeken A.Gücü  geride çok büyük açıklar vermeye başlayınca,''tamam, Murat'ın arkaya atacağı toplarla Zenke veya Bance gol yapabilir'' demeye başladık ki hoca 79.uncu dakikada Murat'la birlikte 34 dakikada sahada kalan Lazar'ı  oyundan çıkararak; Mustafa SARP ve Ekingho'yu  kurtarıcı olarak sahaya süren Petkoviç hocanın bu hamlelerle hiçbir oyun taktiğinin olmadığını gördük. Takım olmayı oyuncularına öğretemeyen Petkoviç'in sadece topçuların bireysel hareketlerinden gelecek olan sonuçlara bel bağlaması, artık bu takımda kalamayacağının ve taraftarlarında ''PETKOVİÇ İSTİFA'' tezahüratlarının sebebiydi….

          Bu doksan dakikada diğer 7 doksan dakikalar gibiydi, benim bu 8 hafta sonunda vardığım kesin sonuç  PETKOVİÇ VE BU TOPÇULARIN KAPASİTELERİ BU KADAR…. Başkan dahi olsa bu hoca ve topçuları getiren zihniyetler mutlaka bu şehre ve taraftara hesap vermek zorundalar.Bu sonuçlardan sonra; İstanbul-Samsun yolunu su yolu yapan sayın Adnan SEZGİN takımın menajeri olarak artık görev yapmaya başlar sanırım.
  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR