Peşmergeler buluştu

Peşmergeler buluştu
Dün sabah Suruç'tan Türkiye'ye giriş yapan Peşmerge grubu, havayoluyla gelen grupla buluştu.

Kobani'ye karayoluyla giden peşmerge grubu, Şanlıurfa'da kendilerini bekleyen bir grup kalabalık tarafından 'Yaşasın Başkan Obama' anlamına gelen Kürtçe 'Biji Serok Obama' sloganlarıyla karşılandı.
Özel harekat polislerinin zırhlı araçları eşliğinde ilerleyen peşmerge konvoyu, saat 21.00'de Şanlıurfa'ya ulaştı. Konvoyu kent girişinde karşılayan kalabalık, sık sık 'Yaşasın Başkan Obama' anlamına gelen Kürtçe 'Biji Serok Obama', sloganlarıyla havai fişek attı. Yol üzerindeki bir tesiste mola veren konvoydakiler, yaklaşık 1.5 saat süren yemeğin ardından bazı peşmergeler tesise çağırılan ambulansta kontroldan geçti. Konvoy, otoyoldan Suruç'a hareket etti.

PEŞMERGE KONVOYU, SURUÇ'TA

Dün sabah saatlerin ağır silahlarla Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapan Peşmerge konvoyu, uzun bir yolculuğun ardın sabah karşı Kobani'nin karşısında bulunan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine geldi. Peşmergeler, yol boyunca olduğu gibi burada da vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Sevgi gösterileri nedeniyle uzun süre Suruç'ta kalan Peşmerge konvoyu Mürşitpınar Sınır Kapısı'na hareket etti.

PEŞMERGELER BULUŞTU

Dün sabah Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yaptıktan sonra Özel Harekat polislerinin zırhlı araçları eşliğinde ilerleyen ağır silahlı Peşmerge konvoyu, uzun bir yolculuğun ardından sabaha karşı Kobani'nin karşısında bulunan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine geldi. Peşmergeler, yol boyunca olduğu gibi burada da vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Sevgi gösterileri nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken Peşmerge konvoyu, daha sonra Mürşitpınar Sınır Kapısı istikametine hareket etti. Konvoy, havayolu ile gelen ve Suriye sınırına 5 kilometre uzaklıkta bulunan ÇİKOBİRLİK'e ait bir binada bekleyen Peşmerge grubuyla buluştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.