Peşmerge güçleri Şengal'e girdi

Peşmerge güçleri Şengal'e girdi
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (KBY) bağlı Peşmerge güçleri, dün sabah başlattıkları geniş çaplı saldırı sonrasında Şengal'e (Sincar) girdi.

KBY Güvenlik Konseyi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kürt Peşmerge güçlerinin Irak'ın kuzeyinde bulunan Şengal'i, Irak Şam İslam Devleti'nden (IŞİD) “temizlemek için kente tüm yönlerden" girdiği duyuruldu.

BARZANİ'YE BAĞLI TELEVİZYON: ŞENGAL, TAMAMEN PEŞMERGE KONTROLÜNDE
Irak'ta 2014 yılı Haziran ayında IŞİD'in eline geçen Musul'a bağlı Şengal kentinin tamamen peşmerge kontrolüne geçtiği belirtildi.
Şengal'den sürekli canlı yayın yapan Kurdistan 24 haber kanalı yaklaşık 7 bin 500 peşmergenin yanı sıra Ezidiler'in de katıldığı operasyonda peşmerge güçlerinin kente girdiğini bildirdi. Büyük ölçüde harabeye dönen kente giren peşmergelerin olası bomba ve tuzaklamaya karşı her sokakta titiz denetim yaptığı belirtildi.
ABD'nin A-10 savaş uçakları ile destek verdiği operasyonda çok sayıda zırhlı aracın vurulduğu ifade edildi. Peşmergelerin kuşattığı çok sayıda bomba yüklü aracın da havadan vurulduğu bildirildi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.