PERŞEMBE İLKÖĞRETMEN OKULU 1962-63 MEZUNLARI BAFRA'DA.

PERŞEMBE İLKÖĞRETMEN OKULU 1962-63 MEZUNLARI BAFRA'DA.
Ordu Perşembe İlköğretmen Okulu, 1962-1966 Yılı Mezunları Bafra'da buluştu. Bafra Öğretmenevi'nde gerçekleşen buluşmada çok sayıda eğitimci bir araya gelip hasret giderdiler ve o günleri andılar

Oktay Zerrin-Bafra

. Bafra Halkı Bilinçlendirme Derneği(HA-Bİ-DER) Genel Başkanı Yaşar Önbaş, öğretmenlere birer"Leylek Cumhuriyeti" Cd'si hediye etti.

1962-63 Mezunlarından, Bafralı olup,uzun yıllar Almanya'da eşi Fatma hanımla katılan Nurettin GünerUzun yıllar yurt dışında Öğretmenlik yaptım. Samsun'da ikamet etnektetiyim."dedi. Ayrıca okulun mezunlarından emekli Matematik öğretmeni Bafralı İsmet Bayar da toplantıya katılıp okul devre arkadaşalrına hoşgeldiniz diyerek sohbet etti.

Bu arada bir de duygusal bir an yaşandı. 11 Mart 2015 tarihinde vefat eden Ardeşenli ve Perşembe öğretmen okulu mezunu öğretmenlerin de öğretmeni olan ve hayatayken tüm toplantılara katılan Suphi Varer için bir saygı duruşunda bulunuldu. Ardından aynı okul mezunlarından öğretmen Muzaffer Kara ile telefonda diyaloğ kuruldu ve cep telefonundan karşlıklı sesli görüşme öğretmenlere dinletildi. Görüşmede öğretmenler, öğretmen arkadaşları Muzaffer Kara'ya, oğlunun bir düşme neticesinde kırılan ayakları nedeniyle, İstanbul'da bir hastanede tedavi görmesiyle ilgili geçmiş olsun dileğinde bulundular.

Hatay Payas'ta ikamet eden Perşembe Öğretmen Okulu 1962-63 mezunlarından Erden Alparslan da zaman zaman sunum yapan, aynı dönem mezun öğretmenlerden Ahmet Çevik'in anlatım ve sunumlarına destek verdi. Öğretmenler şiirler okudular ve”Alnımızda Bilgilerden bir çelenk”mısrasıyla başlayan”Öğretmen Marşı”nı hep birlikte söylediler. Gazetemiz muhabiri ve emekli öğretmen Oktay Zerrin de”Dedi Atatürk”adlı”Sevgi Ufkundan Şarkılara”adlı şiir kitabındaki şiirini okudu. HA-Bİ-DER Genel Başkanı Yaşar Önbaş ise ünlü şair Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın şu şiirini okudu ve alkş aldı:

Söyle sevda içinde türkümüzü,

Aç bembeyaz bir yelken

Neden herkes güzel olmaz,

Yaşamak bu kadar güzelken?

 

İnsan, dallarla, bulutlarla bir,

Ayrı maviliklerden geçmiştir

İnsan nasıl ölebilir,

Yaşamak bu kadar güzelken…

 

Etkinlik,Bafra Öğretmenevi’nde, başta Bafra Pidesi olmak üzere çeşitli yemek ikramları ve toplu fotoğraf çekimleriyle etkinlik sona erdi. Öğretmenler Bafra Öğretmenevi Müdürlüğü ile personeline gösterdiklerinezih ağırlama ve ilgileri için teşekkür ettiler.

Haber: Oktay Zerrin-Samsun

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.