PAZAR SOHBETİ

Bu gün yine bir Pazar günü daha geldi, Genel olarak tatil günü, Ailelerin çocuklarıyla, eşleriyle birlikte olabildikleri bir gün. Sevenlerin sevdiklerine ilgi ve alaka gösterdiği, Güzelliklerin evler içinde rengârenk boyutlarda ve hoş kokularla coştuğu bir gün. Eşlerin birbirlerine sevgi sundukları, Babaların evlatlarına şefkat ve sevgi ile yaklaştığı, oynaştığı bir gün. Belki de bir Bayram günü gibi bir gün.

 

Şimdi hanımınız mutfağında börekler hazırlıyor, kızınız Gülşen odanın içinde koşuşturup duruyor. Mutfaktan bir çığlık geldi, evin hanımı tavadaki yağ sıçrayarak yanağını yakmış, bu patırtıdan korkan küçük kızımızın ayağı halıya takılarak başına sehpaya vurarak hafiften yaralanmıştı, damlacıklar halinde kanlar akıyor, Baba bir eşine bir kızına baktı kızını görüyordu, eşi mutfakta olduğundan merak ile o yöne koştu, yağ sıçramış hanımın cani yanmış çığlık atmıştı, hemen kızına döndü, yerden kaldırdı bir peçete ile alnından akan kanı bastırdı. o anda kızının çığlığını ve ağlamasını duyan anne de oturma odasına son süratle gelerek kızına sarıldı, gözlerindeki yaşı silerek öpücük lerle bir şeyi olmadığı telkinini yaparak kızının acısını dindirmeye çalıştı.

 

İnsanın yaratılışında bulunan bu olgu ve korumacılık duygusunu bir güzellik olarak görmeliyiz. Dünya hayatında canlarınızı yakan çeşitli haller içinde yaşayan insan, Kısacık ömür denilen Dünya hayatı nı kendine esas alarak EBEDİ YAŞANTIYI unutarak, görmemezlikten gelerek bir hayat tarzını tercih etmişse, Bu insan eşine, çocuklarına, ana, babasına ve yakınlarına karşı sevgisi gerçek değil, aldatıcıdır.

 

Kendini aldattığı gibi neslini de aldatmakta, Kötü bir geleceğe onları sürüklemektedir. Müslüman ım demekle İMAN etme arasındaki farklılığı bilmezlikten gelenler, Büyük bir yanılgı içindedirler.

 

HUD SURESİ -15 Ayet.

KİM  BU DÜNYA HAYATINI  ve ONUN ÇEKİCİLİĞİNİ İSTERSE, ONLARA DÜNYADA YAPTIKLARININ KARŞILIĞINI TAM OLARAK VERİRİZ. ONLAR ORADA HİÇ BİR ZARARA UĞRAMAZLAR.

16.Ayet

İŞTE BUNLAR AHİRETTE KENDİLERİ İÇİN, ATEŞTEN BAŞKA HİÇBİRŞEYLERİ OLMAYAN KİMSELERDİR. YAPTIKLARI ŞEYLER ORADA BOŞA GİTMİŞTİR. ZATEN İŞLEDİKLERİ ŞEYLER DE BATILDIR.

 

Şimdi kendimize çocuklarımızı, eşimize bir iyilik yapalım, ALLAH a el açıp YA RABBİ BİZE İKİ CİHAN SAADETİ NASİP ET diye dua ederek yüzümüzü SECDEYE alıştıralım, Gerçek mutluluk ve saadeti bulalım, Sonsuzluk Aleminin yolcusu olan insanın İMTİHAN yeri olan şu kısa dünya hayatımızı gerçek manada değerlendirelim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR