PAZAR SOHBETİ

Zaman ne kadar hızlı geçiyor, geçen Pazar, bu Pazar. Gün hesabı yaptığımızda yedi gün geçmiş, saat olarak l68, dakikaya döktüğümüzde l0.080,saniye olarak 604.800,salise olarak 36.288.000 i görüyoruz. Bunlar bir haftalık zaman dilimi içinde yaşadığımız beklide düşünme ihtiyacı bile duymadığımız değerlerdir.

İnsan hayatı bulduğu hali ile alıp, yaşayışını rutinleştirdiğinde, etrafında olan bitenleri bu işler nasıl olsa kendi kendine oluyor, ben kendi işime bakarım ön yargısına tabi olursa, Etrafında olup biten güzellikleri, harikalıkları görmekten mahrum kalır.

 

Ağaçlara sadece bu bir ağaç diye bakmakla, ağacın bir fidan halinden büyüyüp serpilişini, gövde, dal oluşumunu, yaprak çıkarışını, meyve verişini ve oluşum içinde topraktan su çekişi ile en uç noktalarına kadar bu suyun pompalanılışını düşünerek Bu oluşumun ağacın bilgi sahibi veya hünerinden değil, onu bu şekildi var eden, çalıştıran Yüce gücün varlığını müşahede eder, ALLAHU EKBER diyerek tabiiyetinizi belirtirsiniz.

Çiçeklerin oluşumunu, onların renga renk lerini,çeşitli ğüzel kokularını,yapılışlarında ince sanatı,harika görünüşlerini görecek o ince ruha sahip olabiliyorsanız, ne mutlu size, Hayvanları izlerken fiziki yapılarındaki harika dizaynı,görebiliyorsanız,ne mutlu size,iyi bir gözlemcisiniz.Kuşlara, evcil hayvanlarımıza, yaban hayvanlarının çeşitlilikleri içinde,yaratılışlarındaki farklılıkları görerek,EY RABBİM  SEN NE KADAR YÜCESİN,YARATTIKLARIN SENİN İLİM SIFATININ DELİLLERİDİR. Diyebiliyorsanız,İLİM ile İRFAN,ın birleşimi olan EŞREF,i MAHLÜKAT olma özelliğini kazanmışısınız diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR