PAZAR GÜNÜ BİZE GEREKLİ OLAN 3 PUANI ALACAĞIZ

PAZAR GÜNÜ BİZE GEREKLİ OLAN 3 PUANI ALACAĞIZ
Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Tarsus İdman Yurdu maçından gerekli dersleri çıkarttık. Pazar günü Afjet Afyonspor karşılaşmasında taraftarımızın da müthiş desteğiyle, iyi mücadele, güzel futbol ve iyi bir sonuçla yolumuza devam etmek için bize gerekli olan 3 puanı alacağımıza inanıyorum" dedi.

Nuri Asan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve tecrübeli oyuncu Atabey Çiçek, 2-1 kazandığımız Tarsus İdman Yurdu maçını ve hafta sonu oynanacak olan Afjet Afyonspor maçını değerlendirdi. İlk olarak deplasmanda 2-1 kazandığımız Tarsus İdman Yurdu maçını değerlendiren Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, “Bizim için her maç önemli. Tarsus İdman Yurdu maçı da rakibin durumu, konumu, kalitesi, onların kendi hedefleri, bizim kendi hedefimiz itibariyle önemli bir karşılaşmaydı. Tarsus İdman Yurdu kendi sahasında iyi oynayan ve hem saha avantajını hem de taraftar avantajını kullanan, içerde oynadığı bizden önceki 9 maçın 7’sini kazanmış, kaliteli futbolcuları olan bir ekip. Beklediğimiz gibi de karşımızda bir rakip bulduk. Maça iyi başlamamıza rağmen hemen sonrasını aynı şekilde devam ettiremedik. Dolayısıyla hakemin de yardımıyla gol yedik. Gol yediğimiz son dönemdeki maçlara baktığımızda Yeni Çorumspor deplasmanında ilk golde kendi kendine düşen bir adama verilen penaltı, Tarsus İdman Yurdu maçında çok net bir şekilde Burak Çalık’a yapılan bariz bir faul var. Hatta kırmızı kartlık bir hareket var. Onu görmek istemeyen bir hakem. En az 15 defa pozisyonu izledik. En az 4 metre önünde hakem. Maalesef iyi niyetli bir hakem değildi. Dolayısıyla o pozisyonun devamında golü yedik. Sonrasında oyunda kopmalar oldu. Özellikle geri dönüşlerimizde sıkıntı yaşadık. Birkaç tane daha pozisyon verdik. İlk devre bizim de pozisyonumuz vardı. Ama ikinci yarı daha iyi bir 45 dakika oynadık. Oyuncularımız kendi kalitelerinin ve hedeflerinin farkına vardılar ve önce beraberlik golü daha sonra baskı kurduk, pozisyonlar kurduk. Ardından Ahmethan ile galibiyet golünü bulduk. Sonrasında rakibi eksik yakaladığımız pozisyonlarda maalesef final paslarını değerlendiremediğimizden dolayı farkın açılmasını gerçekleştiremedik. Zor bir deplasmandan zorda olsa 3 puanla ayrılmasını bildik. Hedefimize kayıpsız ilerlemenin de mutluluğunu yaşadık. Maçtan gereken dersleri aldık” diye konuştu.

ss1-9528.JPG

"BİZİ DAHA FAZLA MOTİVE EDECEK"
Pazar günü 19 Mayıs Stadyumunda oynanacak olan Afjet Afyonspor maçını da değerlendiren Ertuğrul Sağlam, “Afjet Afyonspor’da ligin iyi takımlarından bir tanesi. Kaliteli oyuncuları var. Zaten maçların bu şekilde üst düzey mücadeleye tanık olmasında çeşitli sebepler var. Bunlar Play-Off’lara katılmak isteyen 5’li bir grup, altında 5 tane daha takımın Play-Off hedefi olduğu için her takım oynadığı karşılaşmayı bir hedef içerisinde oynuyor. Buda bizim için bir avantaj. Her takımın her takımı yenebileceği ya da her takımın her yerde puan kaybedebileceği mücadeleler izliyoruz. Son dönemde bunun avantajlarından faydalandık ve öne geçtik. Dolayısıyla bu durum bizi rahatsız etmeyecek, daha fazla motive edecek. Pazar günü inşallah Afjet Afyonspor karşılaşmasında taraftarımızın da müthiş desteği ile iyi mücadele, güzel futbol ve iyi bir sonuçla yolumuza devam etmek için bize gerekli olan 3 puanı alacağımıza inanıyorum. Tarsus İdman Yurdu maçına farklı bir kadroyla çıktık. Afjet Afyonspor maçına da daha farklı bir kadroyla çıkabiliriz. Değişiklikler olabilir. Aramıza sonradan katılan arkadaşlarımızın fiziksel olarak eksiklikleri var. Onları da takımın düzeyine çıkarmaya çalışıyoruz. Maç oynama durumlarını biraz daha oynayan oyuncuların seviyesine çıkarmaya çalışıyoruz. Bunları yaparken de bazı riskler ve dezavantajlar da ortaya çıkıyor. Sonuçta bu durumun avantajlarını daha fazla yaşayıp, bunun sıkıntılarından ve dezavantajlarından daha az etkilenmemiz gerekiyor. Bu oyuncularımızın hepsi bizim için değerli. Bunları en iyi ve en verimli şekilde kullanmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

ss1-9589.JPG

"KAZANMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİK"
Ligin ikinci yarılarının devamlı zor geçtiğini ifade eden tecrübeli oyuncu Atabey Çiçek, “Genelde ben sahanın içerisinde olan oyuncuydum, Tarsus İdman Yurdu maçını dışarıdan izleme fırsatı buldum. İlk yarıda istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık ama takım olarak deplasmanda 0-1 geriden gelip, 2-1 maçı kazanmak önemliydi. Çünkü bu kolay bir şey değil. Özellikle bizim için deplasmandaki maçlar daha zor oluyor. İkinci yarıda takımların yaptıkları transferler ortada. Ligin ikinci yarıları daha zor geçiyor. Bunun bilincindeyiz ve buna göre çalışıyoruz. Tarsus İdman Yurdu maçının 60’ıncı dakikasında sonra oyuna üstünlüğümüzü koyduk. Genelde maçların çoğuna baktığımızda rakip takımlar 50-60’ıncı dakikadan sonra oyundan düşüyorlar. Bizim de 50-60’ıncı dakikadan sonra oyunda koyduğumuz performans belki de bize maçları kazandırıyor. Bu da bizim ne kadar iyi antrenman yaptığımızı ve ne kadar güçlü kondisyonlu olduğumuzu gösteriyor. Kazanmayı zaten alışkanlık hale getirmiş bir takımız. Kaybetmek aklımızdan geçmiyor. Umarım bu şekilde devam ederiz. Bundan sonra takımda kimin oynayıp oynamayacağı önemli değil. Bu hocamızın tercihi. Biz bazen günümüzde olmayabiliyoruz. Ben sahada mücadele ettiğimi düşünüyorum. Biz büyük pastaya odaklandık. Sezon sonunda şampiyon olduğumuz zaman herkes bundan faydalanacak” şeklinde konuştu.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.