PATLAYAN PATLAYANA

TFF 1.Lig'de sürpriz sonuçlar gelmeye devam etti. Evimizdeki oynayıp aldığımız iki mağlubiyetin moral bozukluğunu son haftalardaki aldığımız sonuçlarla üstümüzden atıp güzel bir futbol sergilemeye başladık.

Balıkesirspor maçına gelirsek, Yılport Samsunspor çıkabilecek en iyi kadro ile maça çıktı. Orta sahamızdaki sıkıntılar bakalım,  bu maçta da devam edecek mi. Balıkesirspor'un ilk 11'i beni şaşırtmadı. Orta  sahası kalabalık, defansif bir kadro anlayışı ile sahada mücadele etti. Manaj'ı bile ilk 11'e almamışlar. Maça iyi başladık ve top devamlı bizim kontrolümüzdeydi. 

Balıkesirspor defans yapıp kontra ataklarla sonuca gitmeye çalıştı. Kontra ataktan buldukları net bir gol yan hakem tarafından ofsayt diye verilmedi. Biz ne yapıyoruz derseniz, kenarları kullanamıyoruz, göbekten dikine oynayamıyoruz. Şut çekemiyoruz, hızlı oynayamıyoruz. Ve bunların sonucunda ilk yarıda ne yaptığını bilmeyen Yılport Samsunspor izledik.

İlk yarıda sadece ne yaptığını bilen bir Djedje izledik. Oğuz, sende biraz utanma varsa bizden değil de şu  Djedje'den bari utan. Bakalım futbolumuz ikinci yarıd anasıl devam edecek derken ikinci yarıya da aynı kadro ile başladık. İlk net  gol pozisyonunu rakip bize hediye etti, onu da değerlendiremedik. Dakikalar 55'i gösterdiğinde Veli Çetin çok kritik bir gol pozisyonu önledi.

Sevgili okurlarım, kendi programımda bahsettim. Rakip skoru 60. dakikalarda 0-0'a taşırsa Otto ve Manaj oyuna girer dedim ve rakip teknik direktör aynısını yaptı. Yılport Samsunspor maçtaki ilk hamlelerini yapıp maestro Oğuz'u ve  Gökhan Karadeniz'i çıkartıp Gökhan Alsan ve Mathias Coreur'u oyuna aldı. Baskıyı artırmaya başladık ve 55. dakikada golü önleyen Veli Çetin ile 75. dakikada yan toptan golü attık.

Tomane tekrar sakatlandı, moraller bozuldu... Dakikalar  80'i gösterdiğinde skoru korumak için Ferhat Çulcuoğlu ve Erkam Reşmen'i oyuna aldık. Defansta kazandığımız topları dan dun vurarak uzaklaştırma yoluna gidince bu topları alan rakibimiz üstümüze kolayca geldi. Nihayet maç oynanmadan rakiplerimizin kaybettiği ve çok büyük avantaja sahip olduğumuz maçı zor da olsa 1-0 kazandık...

Saygılar...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR