Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

PARTİLER

   Önümüzdeki günlerde Başkanlık ve Anayasa değişikliği gündemde yerini alacaktır.

   1-Kasım seçimlerinde muhalefet partileri başarı sağlayamadılar. Seçime giren muhalefet partileri neden başarısız olduklarını değerlendirip, başarıya götürecek tedbirlerin en kısa zamanda alınmasını sağlayarak, ülkeye en büyük hizmeti yapmış olurlar.

   Türkiye haritası incelendiğinde muhalefet partileri bazı bölgelerde ve şehirlerde yeterince oy alamadıkları, bundan sonrada gerekli çalışmalar yapılmazsa aynı sonuçların alınacağını bilmeleri gerekir.

   1-Kasım seçimlerinde yüzde seksen altı gibi yüksek katılımın neden olduğunu iyi düşünmeleri, hatalarını kabul etmeleri önem taşır. Ülkemiz de seçmen kültürel ve kitlesel oy verme davranışında bulunmakta. Seçmenlerin yüzde altmış beşi Milliyetçi Muhafazakâr ve merkez oylarıdır. O zaman tek başına iktidara geleceğini birkaç defa yazmıştım.

   Seçmenin siyasi algısını denklemini çözen ve ona göre siyaset üreten partiler bu zamana kadar iktidar olmuşlardır.

   Ülkemizin nüfusu yarısı kadın, yüzde yetmişi otuz beş yaşın altında, Muhalefet partileri bu alanları siyasete katmaları çalışmalarını tabana yaymaları, halkın üzüntüsünü ve sevinçlerini paylaşmaları, halkın içinde olmaları partilerin büyümesini sağlar.

   Başarısız olan Muhalefet parti liderleri bırakmasını bilmeli liderler zamanı uygun olduğunda ülkenin her yerini gezmeleri halkın sıkıntılarını paylaşmaları onları halk gelecekte iktidara taşır.

   M.H.P.’ nin aldığı sonuçlar ortada zaman kaybetmeden genel başkanın sağlık durumu hızlı çalışmaya yetmeyeceğinden bırakma zamanı gelmiştir.Bu zamana kadar yaptığı hizmete saygı duyulmakta yeni heyecan yaratacak bir genel başkana ülkemiz için ihtiyaç duyulmaktadır.

Geçmişte başarılı siyaset yapan Meral AKŞENER, başbakan olacağını, güneydoğuya düğünlere gideceğini ifade etmekte.

Her değişiklik ülkeye yeni bir heyecan katar.

Kendisine başarılar diliyorum.

Eğitimciyim. Bu zamana kadar tahminlerim doğru çıktı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR