Parti başkanı kumar oynarken gözaltına alındı

Parti başkanı kumar oynarken gözaltına alındı
ADANA'da polisin kumar oynatıldığı iddiasıyla gece saat 02.00'de baskın yaptığı Milliyetçi İrade Yükselişi (MİY) Partisi İl Başkanlığı'nda, partinin Genel Başkanı Öztürk Sezer'in de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Genel Başkan Sezer, kumar oynatıldığı iddialarını denetlemek için partiye geldiğini ileri sürdü. Kumar oynarken yakalanan 238 kişiye ise idari para cezaları kesildi.

Sık sık 2 ayrı parti binalarında kumar baskınlarının yapıldığı Adana'da, merkez Seyhan İlçesi'nin Tepebağ Mahallesi'ndeki MİY İl Başkanlığı ile Kayalıbağ Mahallesi'ndeki Seyhan İlçe Teşkilatı'nda kumar oynatıldığını belirlenince, dün gece saat 02.00 sıralarında eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Tepebağ Mahallesi'ndeki il binasına yapılan baskında, içeride bulunan ve ancak kumar oynayıp oynamadığı belirlenemeyen MİY Genel Başkanı Öztürk Sezer ile İl Başkanı Kamil Yücel'in de aralarında bulunduğu 12 kişi, 'kumar oynamak için yer temin etmek' ve 'haksız kazanç elde etme' suçlarından gözaltına alındı. Partinin il ve ilçe teşkilatında kumar oynarken yakalanan toplam 238 kişiye ise 208'er lira idari para cezası kesildi.

DENETLEMEYE GELMİŞ

Kumar oynamadığını ve oynatmadığını ileri süren Genel Başkan Öztürk Sezer'in ifadesinde, "Partimde kumar oynatıldığı yönünde medyada haberler çıkınca merak ettim. Ne olup bittiğini yerinde görmek için geldim. İl Başkanı'nı bekliyordum, polisler geldi. Beni de gözaltına aldılar" dediği öğrenildi.

CEZA MAKBUZLARI İL BAŞKANININ ODASINDA

Güçlendirilmiş kapıları spiral ile keserek girilen parti binasında tombala malzemeleri ve suç delillerini toplamak için arama yapan Ahlak Bürosu ekipleri, İl Başkanı Kamil Yücel'in odasındaki çekmecelerde, daha önceden kumar oynarken yakalanan kişilere kesilen idari para cezalarının makbuzları bulundu. İl yönetiminin, kumar oynarken yakalanan kişilerin cezalarını ödemek için makbuzları topladığı anlaşıldı.

Geçen yıl 44 kez baskın yapılınca kapatılan Güven Partisi'nin yerine kurulan MİY'e 2015 yılında yapılan operasyon sayısı 3'e yükselirken bu partiye geçen yıl da 8 kez baskın yapılmıştı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.