PARKOMATLAR DEVAM

PARKOMATLAR DEVAM
Büyükşehir Belediye Meclisi 1.Başkan vekili Turan Çakır, Parkomatların devam edeceğini, parkomatların kalkmasının veya iptal olmasının mümkün olmadığını söyledi.

PARKOMATLAR DEVAM EDECEK
Eski Samsun Belediye Başkanı Avukat Kemal Vehbi Gül, cadde ve sokaklarda kurulu olan parkomatlarla park edenlerden ücret  alınması ve ceza yazılması uygulamasıyla ilgili 1. İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazanarak parkomat yönetmeliği iptal edildi. Dolayısıyla ceza makbuzları için dava açan vatandaşlar davaları kazanmaya başladı. 

UKOME KARARI ALINACAK
Karşı atağa geçen Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde yapılacak olan UKOME toplantısında parkomat yönetmeliğini yeniden düzenleyecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Turan Çakır, “Parkomat ile ilgili mahkemenin vermiş olduğu karar önemli ama orada bizim meclis kararını, UKOME kararı ile almadığımızdan dolayı iptal söz konusuydu."dedi. 

İPTAL OLMASI MÜMKÜN DEĞİL
Çakır sözlerine devamla, "Onunla ilgili geçen ay mecliste kararlarımızı aldık. Bu nedenle mahkeme kararıyla ilgili bir işlem yapmış olduk. Şimdi bu ilk UKOME toplantısında onunla ilgili UKOME yönetmeliği ile birlikte karar alacağız. Dolayısıyla parkomatlar sıkıntı olmadan devam edecek. Parkomatların kalkması veya iptal olması mümkün değil” diye konuştu.

VATANDAŞIMIZ MUTLUDUR
Çakır,"Parkomat uygulaması Türkiye’nin büyük şehirleri olan İstanbul’da, Ankara’da devam ediyor. Dolayısıyla mevcut uygulamadan hiçbir şekilde geri adım atmaya veya farklı uygulama gibi bir şey söz konusu değil. Parkomat bu şehri rahatlatmıştır, vatandaşımız mutludur. Dolayısıyla bunun bundan sonra farklı bir şekilde uygulanması gibi bir şey söz konusu değildir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum