Park tartışması cinayetine 15 yıl hapis

Park tartışması cinayetine 15 yıl hapis
SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde araç parkı yüzünden çıkan kavgada 43 yaşındaki Ergün Çelik'i tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan...

30 yaşındaki Recep Demir, 15 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay yaklaşık 4 ay önce Samsun'un Bafra İlçesi Kızılırmak Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Hurdacılık yapan evli  5 çocuk babası Recep Demir, ilçe merkezinde topladığı hurdaları ağabeyi Ş.D. ile birlikte 05 LD 976 plakalı kamyonete yükleyip Sanayi Sitesi'nde bir işyerinin önüne götürdü. Recep Demir, işyerinin önüne daha önce 55 NN 559 plakalı otomobilini park eden Ergün Çelik'e aracını çekmesini, kendi kamyonetini işyerine sokacağını söyledi. İkili arasında bu nedenle tartışma başladı. Tartışmanın uzayıp kavgaya dönüşmesi üzerine Recep Demir ruhsatsız tabancasını çıkartıp havaya bir el ateş etti. Bunun üzerine ağabeyi Ş.D. kardeşi Recep Demir'i olay yerinden uzaklaştırdı.

SOPAYI ALIP VURUNCA

İddiaya göre Ergün Çelik, otomobilinin bagajında bulunan sopayı alıp iki kardeşin olduğu yere gidip Recep Demir'in sırtına sopa ile vurdu. Bunun üzerine Demir de elindeki tabancasıyla Ergün Çelik'e üç el ateş etti. Ağır yaralı olarak Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ergün Çelik yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Şüpheli ise polis tarafından yakalanıp çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAVGA DÖĞÜŞLE İŞİM OLMAZ'

Bafra Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürmek, silah kanununa muhalefet ve tehdit ve hakaret suçlarından tutuklu yargılanan Recep Demir karar son savcunmasında şunları söyledi:

"Ergün Çelik bana küfür etti. Ben hurdacılıkla geçimimi sağlarım ve kavga döğüşle işim olmaz. Olay günü benim üzerime gelip elindeki sopayla sırtıma 5- 6 kez vurdu. Tam kardeşime sopayla vurmak için elini kaldırdığında tabancamla kendisine ateş ettim. Bana küfür etmeye devam edince kendisini uyardım ama beni dinlemedi. Ben ona küfür etmedim. Oradan uzaklaşmak için havaya bir el daha ateş ettim. Kesinlikle öldürme kastım yoktu. Kaçtığım halde üzerime geldi."

Tanık ifadelerin aldıktan sonra kararı açıklayan mahkeme heyeti Recep Demir'i adam öldürmek, tehdit ve silah kanununa muhalefet suçlarından toplam 15 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

Öte yandan araç parkı yüzünden meydana gelen cinayet olayı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. (DHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.