PARK SAYISINDA ARTIŞ

PARK SAYISINDA ARTIŞ
Tekkeköy’de park, bahçe ve oyun alanlarının sayısı beş kat arttı

Tekkeköy Belediyesi çocuk oyun alanı, spor alanı, park, bahçe ve yeşil alan konusunda sürdürmüş olduğu çalışmalar ve köklü atılımlar neticesinde kentin dört bir yanındaki park sayısını beş kat arttırdı.

Hızlı şehirleşme ve yapılaşma ile büyüyen, gelişen ve değişen Tekkeköy’e yeni parklar, bahçeler, çocuk oyun alanları, spor alanları ve yeşil alanlar kazandıran Tekkeköy Belediyesi ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Dört bir yanda çok katlı binaların yükselmesi ve nüfus yoğunluğunun artmasıyla mahallelerde daha çok yeşil alan planlayan Tekkeköy Belediyesi aynı zamanda şehri yeşile bürüyerek estetik bir güzellikte kazandırıyor.

Tekkeköy’de nüfusa paralel park ve yeşil alan

Bölgede en hızlı yapılaşmanın olduğu ilçeler arasında ilk sıradaki yerini alan Tekkeköy’ün beraberinde yeni gereksinimler ortaya koyduğuna dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘Nüfusun artmasına paralel olarak yeni yerleşim yerleri ve yapıların oranı gün geçtikçe artıyor. Bu yapılaşma ile birlikte şehrin beton kente dönüşmesinin önüne geçmek için imar planlarında yeşil alan, park, çocuk oyun alanı gibi ayrılan adalarda gerekli çalışmaları anında yapıyoruz. Katlı apartmanların yapımı tamamlandığında insanların binalara yerleşmesiyle etrafında birçok gereksinim kendiliğinden ortaya çıkı veriyor. Özellikle bu katlı apartmanlarda yaşayan çocuklarımızın oynayacağı, vakit geçireceği ve ailelerinin günün yorgunluğunu atabileceği sosyal donatı alanları, parklar, bahçeler, yeşil alanlar, spor alanları kazandırma konusunda çok titiz çalışıyoruz.

Park alanlarının oranı beş kat arttı

Geleceği ve gelişimi düşünerek istişareler sonucunda çalışmaları, projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Togar, ‘‘Gereklilikleri göz ününde bulundurarak çalışmalar yürütüp herkese hitap eden projeleri hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Tekkeköy beklenenin kat kat üstünde bir yapılaşma hamlesi içerisinde buluyor. İlçemizi modern bir şekilde büyütüp geliştirir iken aynı zamanda da nefes alacak alanlara yer veriyoruz. İlçemizde üç yıl içerisinde 28 yeni park ve çocuk oyun alanının yanında 40 bin fidanı toprakla buluşturarak şehrimizin tüm cadde ve sokaklarını yeşile bürüdük. Yeni açtığımız caddelerde sokaklarda yollardaki orta refüjlere ve kaldırımlara belli aralıklarla oksijen deposu ağaçlar dikerek ilçemizi yeşillendirdik. Ayrıca diktiğimiz rengarenk çiçekler ve süs bitkilerimiz ile Tekkeköy’ümüzün çehresini renklendirdik.

Çocuklara özel hizmet

İlçe sınırlarında yaşayan yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza yaptığımız yatırımların yanında ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak olan çocuklarımızın ayrı bir yeri var. Her çocuk eğlenecek, vakit geçirecek park ve bahçe özlemi duyar. Çocuklarımız gibi düşünerek onlar için her mahallemize bir çocuk oyun alanı inşa ettik. İlçemizin dört bir yanındaki oyun alanları dışında 28 adet içinde çocuk oyun alanı, kamelya, oturma alanları, spor aletleri ile donatılmış parkı kısa sürede tamamlayıp çocuklarımızın ve halkımızın kullanımına sunduk. Biz ilçemizde yaşayan yediden yetmişe herkesin belediyesi olmanın yanında en önemlisi de çocuklarımızın belediyesiyiz’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.