Paris'te şafak operasyonu!

Paris'te şafak operasyonu!
Paris'te Saint-Denis semtindeki operasyonda teröristlerden ikisi emniyet güçlerince etkisiz hale getirilirken, bir kadın terrorist kendini havaya uçurdu.

Polis görevlileri arasında yaralılar olduğu kaydedilirken, 3 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Paris’in kuzeyine askeri ekipler gönderildi.

Teröristlerin kimlikleri hakkında henüz bir bilgi verilmedi.Operasyona yakın ve resmi olmayan bazı kaynaklara göre Fas asıllı Belçikalı olan ve bütün dünya polisleri tarafindan "çok tehlikeli" sıfatı ile aranan Abdelhamid Abaaoud'unda canlı yakalandığı öne sürülüyor. 


Paris’te terör eylemini gerçekleştiren ve her yerde aranan elebaşı Abdelhamid Abaaoud ve arkadaşları Paris’in, Saint Denis semtinde bir binada izi bulundu. Polis, asker, anti terör birimi Saint Denis semtini abluka altına aldı. Çarşamba sabahı saat 4.20 sıralarında teröristler polise ateş açtı. Güvenlik güçleri teröristlere ateş açarak karşılıklı çatışma meydana geldi ve operasyon sona erdi. 

Semtte oturanların polis tarafından evlerinden çıkmaması istendi. Semt ve çevre semtlerde okullar tatil edildi. Askeri araçlar, ambulans, itfaiye, kurtarma ekipleri Saint Denis semtinde hazır bekliyor. 

Pazartesi günü İsviçre sınırına yakın Fransa’nın Hegenheim kasabasında 13 yaşındaki öğrencinin okul arkadaşı 12 yaşındaki Luka’yı silahla başından vurmuştu. Polis yaptığı araştırma sonucunda 13 yaşındaki öğrencinin babasına(57) ait evde 176 silah, bir ton patlayıcı ve mermi ele geçirdi.  DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.