Süleyman SALUR

Süleyman SALUR

PARALELYAPI DENİZİ ARTIK BİTTİ

          PARALELYAPI DENİZİ ARTIK BİTTİ
İş seyahatlerimizin yoğunluğu nedeniyle zaman zaman yazılarımıza araavermek zorunda kaldığımız için okuyucularımızdan özür dileriz.

Başkan Emin Kar”ın istifası ile yine Samsunsporda kaos dolu günlergeri gelmiştir. Bu arada
başkan her konuda eleştirilebilir. Kendisini eski bir yönetici olarak köşemde bazı konularda eleştiriler yönelttim, Kendisi ile bu konular hakkında zaman zaman fikir alışverişlerinde bulunduk.
Kulüp yönetimindeki zaafiyeti teknik adam tercihindeki yalnışlığı transferlerde yapılan hataları mali konularda güçlü olmadığı halde kongrenin son gününe kadar aday olmayacağım şeklindeki açıklamalarının ardından son dakikada kulübün kayyuma gitmemesini isteyen lobilerin ayak oyunlarına alet olarak tekrar aday olması hususunda eleştiriler getirilebilir.Ancak Emin Kar tek konuda eleştirilemez ve eleştirilmemelidir. Oda kulüpten aldığı maaş konusudur, Böylesine çirkin bir eleştiri hiç bir Samsunluya yakışmaz. Doğrudur Kar kulüpten maaş alır ve almalıdır. Malum kaza sonrası mağdur olan arkadaşlara kulup çeşitli yardımlarda bulunmuştur. Bazılarına hayatlarını idame ettirebilmeleri için şartlar çerçevesinde daireler alınmış ve maddi katkılar sağlanmıştır. O dönemdede Kar”a aylık maaş bağlanmıştır. Bugün tekerlekli sandalyeye mahkum olarak hayatını sürdüren başkana Samsunun bir vefa borcu bulunmaktadır.Bu insan bugün hayatının en acı anlarını bu kulübe hizmet uğruna yaşamıştır. Bugerçek asla gözardı edilemez. Ve edilmemelidir. Bu nedenle kulüpten aldığı maaaş konusunda kesinlikle spekülasyonlar yapılmamalıdır. Aklı selim olan Samsunluların bu konuyu gündeme getirmeleri beklenemez. Eğer gündeme getirenlerde var ise başka hesapları vardır. Kişiseldir. Tüm Samsunlulara mal edilemez. Bazen kaptanın bir kaç ay maaş alamadığı dönemler olmuştur. Yönetim kurulunda görev yaptığım sürede buna bizzat şahit olmuş bulunmaktayım. Bu dönemlerdede kaptanın kapısını hiç kimse çalmamıştır. Bu arkadaşımız sokakta misketoynarken parmağını kesmemiştir, Bu konuyu kapatarak kulübün bundan sonraki dönemde hedeflerinin neler olması gerektiği konusundaki görüşlerimizi ifade etmeye çalışalım. Öncelikle kesinlikle olağanüstü konğre kararı alınmalıdır. Mevcut yönetim kurulundan bir arkadaşımızın başkan seçilmesi ve kongreye kadar idare edilmesi fikri yalnıştır. Çünkü hastaya acil kan gerekmektedir. Bir iki işadamımızın gayreti ile kulüp ayakta kalamaz ve puan silme tehlikesi ile karşı karşıya kalınır. Kentte bir bütünlük sağlanamaz. Maddi katkı imkanını yaratamayan bir yönetim yine boşuna zaman kaybı olacaktır. Yeni seçilecek yönetimde bu yıl treni kaçırdık ama seneye mutlaka süper lige çıkacağız şeklinde bir beklenti yaratmamalı aksine biz en az 3 yıl süper lige çıkmayı düşünmemekteyizmantalitesi ile yola çıkılmalıdır.
Kurtuluş reçetesi kesinlikle alt yapıdır Tüm destek alt yapıya verilmeli 3 yıllık süre içinde süper lig hayallaer ertelenmelidir. Teknik heeyet özellikle alt yapıı için Samsunlu hocalar tercih edilmeli TÜFAD ise hocalarımızı yurt dışındaki takımlarda staj görmelerini sağlamılıdır. Böylece alt yapının yanı sıra hocalarımızında bilgi ve tecrübelerine katkı sağlanacaktır. Yönetim Erhan Altın konusunda kesinliklle hta yapmıştır.Samsunlu hoca olmasının dışında kendinden emin olmayan bir davranışla sözleşme imzalamış para talep etmemiştir. Aranan tercih edilen bir profile sahip olmadığından Samsunsporu kendine basamak yapmayı planlamıştır. Ancak Samsunspor gömleği hocaya bir kaç beden küçük gelmiştir.Samsunspordan hiç bir ücret talep etmeden süper lig tecrübeside olan pek çok teknik direktör beklemekte iken mali konularda yaşanan sıkıntılar ve gerekse süper lig beklentisi uzak bir ihtimal olduğundan kamuoyunada Samsunlu hocayı uygun bulduk söylemleri ile yola çıkılmıştır. Kılıf isezaten hazırdır. Mali yetersizlik vesaire Kulübün bu yapısını en iyi siz biliyordunuz arkadaşlar neden tekrar hangi projeleriniz ile göreve talip oldunuz. Bugünde tekrar kaos ortamı yarattınız.  
Kar'ın istifası ile yeni bir kaos ortamı daha oluşmuş belirsizliğin boyutları her geçen gün artacak ve puan silinme tehlikesi ile karşı karşıya kalınacaktır. Bu nedenle acilenSamsunspor olağanüstü kongre kararı almalıdır Başka tüürlü çözüm üretmeye çalışmak sadece vakit kaybıdır. Samsunspor ise yeterince vakit kaybetmiştir

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman SALUR Arşivi
SON YAZILAR