Papa hakkında şok iddia!...

Papa hakkında şok iddia!...
DÜNYA genelinde 1 milyar 200 milyon inananı bulunan Katolik Kilisesi’nin lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco’nun beyninde tümör olduğu öne sürüldü. Vatikan ise bu iddiayı jet hızıyla yalanladı.

İtalyan Quotidiano Nazionale ve İl Resto del Carlino gazetelerinin haberlerine göre, Papa’nın beyninde leke şeklinde küçük bir tümör bulunuyor. 

Bu nedenle ruhani liderin, gizli bir şekilde birkaç ay önce Vatikan’a ait bir helikopterle Pisa kentindeki San Rossore di Barbaricina Kliniği’ne gittiğini yazan gazeteler bunun, cerrahi müdahale gerektirmeden tedavi edilebilir bir tümör olduğunu da bildirdi.

Papa’nın, bu kliniğe kendisi için gelen dünyaca ünlü Japon Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Takanori Fukushima’ya muayene olduğu da kaydedildi. 

Söz konusu bilgiler, adı açıklanmayan bir klinik çalışanına dayandırıldı. 

Fukushima, bugüne kadar 24 bin hastayı muayene etmesi ve 16 bine yakın cerrahi operasyon gerçekleştirilmesiyle biliniyor. Fukushima’nın internet sitesinde, bu rakamın dünya rekoru olduğu belirtiliyor. 

VATİKAN’DAN JET YALANLAMA

Söz konusu haberin dün gece ortaya çıkması üzerine Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi gece yarısı bir açıklama yaptı. 

Peder Lombardi, “Papa her zaman olduğu gibi yoğun aktivitelerini sürdürüyor. Yayılan bu asılsız haberler fena halde sorumsuzcadır ve dikkate alınmaya değmez” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, bu gazetelerin yazdığı gibi Vatikan’a ait bir helikopter bulunmuyor. 

Ancak bu yalanlama üzerine Quotidiano Nazionale ve İl Resto del Carlino gazetelerinin genel yayın yönetmeni Andrea Cangini, “Vatikan’ın inkarı anlaşılabilir, biz de bunu bekliyorduk. Elimizdeki bilgileri doğrulatmak için uzun zamandır haberi elimizde bekletiyorduk. Haberimizin doğruluğu konusunda en ufak bir şüphemiz yok” dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.