Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

PANİK YOK TEDBİR VAR

Korona virüs salgını gündemde olan bütün olayları gölgede bıraktı.Tüm dünyaya yayılan çok sayıda ölüme neden olan salgın bütün medyanın ve hayatlarımızın odak noktası oldu.

Suriye'de olanları, Avrupa'nın virüs salgını gibi korktuğu mültecileri, Akdeniz'de yığılan savaş gemilerini hepsini unutturdu bize.

Dünyayı yönetmek ve değiştirmek isteyen güçlerin yapmaya çalıştıklarını örtbas etmek için ve bazı devletleri dizginlemek için dünyanın başına korona virüsünü bela ettiler.Bizlerde temizlenmeye çalışıyoruz.Bakalım bu salgın bitince neler değişecek dünyada.Ekonomik dengeleri alt üst eden korona, ibreleri nereye çevirecek.Kurulmaya çalışan yeni dünya düzenini ve güç odaklarının ekseni nasıl değişecek.

Çin'den sonra özellikle Avrupa ülkelerini ele geçiren korona , yüzyıllardır insan hayatlarını ve topraklarını sömüren Avrupa'ya bir nevi cezasını çektiriyor gibi.Ölüm korkusu ve paniği hayatlarını sarmış durumda.

Bizim ülkemizin şansı diğer ülkelerden daha geç bize gelmesi.Bunda da erken alınan önlemlerin payı büyük.Aynı zamanda bize gözlemleyerek erken tedbir alma şansı verdi Rabbim.Burada Sağlık Bakanlığımızın çalışmalarının ve çabalarının rolü büyük.Dünyanın takdirini kazanmış durumda.Hastalık gelmeden gelen tedbir ve bilgilendirmeler bize bu hastalığı atlatmada çok yardımcı olacak.

Bizler zaten temizliği imandan sayan bir milletiz.Kişisel olarak tedbirlerimizi alıp,hijyenimize dikkat eder, özellikle kalabalıktan izole olursak,insanlarla yakın  temasdan kaçınırsak büyük ölçüde korunmuş oluruz.

Özellikle yurtdışından,umreden gelen vatandaşlar daha dikkatli olmalı.Ziyaretçi kabul etmemeli,14 gün evden mecbur kalmadıkça çıkmamalı.Bugün umreden gelen birinin test sonuçları pozitif çıktı.Hasta sayısı altı oldu.Herkes üzerine düşeni yapmalı,hem kendisi hemde çevresindeki insanlar için.Tedbirsizlik bu hastalığı yayıyor.Ayrıca tedbirsizlik kul hakkına girer unutmayalım.

Bakıyorum haberlerde güzel havayı görenler pikniklere koşmuş.Adamlar kahvede kiminde maske,eldiven okey oynuyorlar.Salgın artınca bunlar  devam eder mi acaba?

Sosyal medyada koronayla dalga geçenlerin videosu,ses kaydı, şarkıları, şiirleri dolanıyor.Bizim kadar bu olayla dalga geçen millet var mı acaba diyenler var.Biz yiğitlik yapmayı seven milletiz.Ama ne yiğitleri devirdi hastalıklar unutmayalım.

Olayın ciddiyetine varalım, yalnız panikte yapmayalım.Mesela marketleri talan etmeye gerek yok, bakanlık iki yıl yetecek kuru erzağımız var diyor.Bu ancak fırsatçıları işine yarar fiyatlar daha da artar.

Belki evlerimize çekilmek,biraz insanlar dan uzaklaşmak iyi gelir bize.Kendimizle başbaşa kalır, düşünme fırsatı buluruz.Ahiret ve dünya hayatımızın hesabını yaparız.Bence kitap okumak icin de iyi bir fırsat.

Bizde de hastalananların sayısı artacak bu kaçınılmaz.Ne kadar söylense de dikkat etmeyenler olacak.Ama ben inşallah bu sayının bizde daha az olacağını ve çabuk geçeceğini düşünüyorum.

UNUTMAYIN KORONAVİRÜS ALACAĞIMIZ ÖNLEMLERDEN DAHA BÜYÜK DEĞİL.

SAĞLIK VE AFİYETLE...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR