PANİK YOK CANİK AYNI!..

PANİK YOK CANİK AYNI!..
SAMSUN Canik Belediyesi sınırları dahilindeki sanayi esnafının çamurlu yol derdi yıllara meydan okuyarak devam ediyor

Canik Belediyesi, adeta "Değişmeyen tek şey değişimdir" düsturuna meydan okurcasına değişmemeyi başardı. Mert Irmağı ve Mert Irmağı ile AVM arasındaki alana yıllarca dokunmayarak, en ufak bir yağmurda çamura teslim olunmasına sebep olunuyor. Yağmur yağmadığında da etrafa yayılan toz bulutları, sürücüleri ve yayaları canından bezdirir bir hâl sergiliyor.

IRMAK LEŞ KOKUYOR
Mert Irmağı kıyısında balık tutan vatandaşlar, kokunun verdiği rahatsızlığı, burunlarını sararak giderme yoluna başvuruylor. Irmağa büyük bir boru ile akıtılan atık su, büyük bir çamur birikintisi oluşturduğundan, ırmağın yukarısından gelen ağaç kütükleri, su gider yolunu tıkadığından, balçık oluşmuş olup, müthiş bir berbat koku etrafı rahatsız etmekte.

canik-yol-(1).jpg

İKİ DAMLA YAĞMUR YETERLİ
Sanayi'ye giden yolun çamur deryası olması için iki damla su yeterli. Yoldaki çukurlar hemen, küçük göletlere dönüşüyor. 

canik-yol-(18).jpg

SANIRSIN ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKESİ
Canik Mert Irmağı civarı sokaklarda, tavuk kaz sürülerinden geçilmiyor. Şehre dışardan gelenler, bu durumu hayretle karşılayıp, "Gelişen Canik bu mu?" sorusunu soruyorlar. 

canik-yol-(26).jpgp_20161011_153235.jpg

KONFERANSLARA DEVAM ET
Vatandaşlar tepkilerini "Ülkeye nizamat vermeye çalışacağına, Sayın Başkan şu yollara bir el atsın; ırmağın temizlenmesini sağlayıp, kokuyu gidersin. Ankara'nın işini Ankara'ya, büyükşehirin işini büyük şehire bırakıp, lütfen, artık Canik için bir şeyler yapsın" diyerek dillendirdi.

KONFERANSTAN VE MAVİ MARMARA'DAN DAHA MI PAHALI?
Canik sakinleri, neredeyse periyodik hâle gelen bu konferanslara harcanan paralardan da şikayetçi. Yıllarca düzelmeyen bu yol meselesinin ve ırmağın ıslahının, bu konferanslardan ve Mavi Marmara'ya harcanan paradan daha mı fazla tutacağını merak ettiklerini belirtiyorlar. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum