Palandökene kim gidecek?

 Ak Parti İl Kongresi öncesinde gerek yazmış olduğum yazılarda, gerekse yaptığım TV programlarında, kongre sonrası bazı isimlerin Palandökene kalıcı tatile gideceğini yazmıştım. Yazdıklarımın aynen arkasındayım, söylediklerimden bir gram şaşmış değilim. Birilerinin kongre sonrası yaptığı U dönüşünü yapacak karakterde bir insan olmadığımı herkes bilir. Ancak söylediklerimin gerçekleşmeme nedenini iyice irdelememiz gerektiği kanaatindeyim.

            Öncelikle kongre gecesi AKS TV de yaptığım konuşmada, seçimin galibinin Erdoğan Tok olacağını, ancak bu konuda yapacağı listenin çok önem arz ettiğini, vatandaşın oy verirken Kamyon Şoförünün emrinde bir İl Başkanına oy vermeyeceğini, kendi hür iradesi ile liste yapan adayları tercih edeceğini belirtmiştim. Üzerine basa basa Erdoğan Tok"un bu sınavı iyi vermesi gerektiğini belirtmiş olmama rağmen, bizim mübarek adam kongreye girdiği isimleri, kongre salonunda isimler okunurken öğrenmiş. Arapların meşhur bir Atasözleri vardır “Her uzun boylu ahmaktır” diye. Demek ki adamlar doğru tespit etmişler. Ömrünün yaklaşık 30 yılını, fiili olarak siyasette geçirmiş birisi olarak, birilerinin güdümündeki siyasetçilerin hiçbir zaman başarılı olamadıklarını gördüm. Kendisi beni sık sık aradığında birtakım tavsiyelerde bulunmakta idim. Dikkat ettim yaptığım tavsiyelerin hiç birisini tutmamış. Öncelikle “Bafra ilçesinden Şükrü Neiş"i kesinlikle listene yazma, hem mevcut Belediye Başkanını karşına alırsın, hem de delegenin sağduyulusu oy vermez, o kadar makbul birisi olsa idi Ak Parti Genel Merkezi aday yapardı” onu dememe rağmen onu listeye yazmış.(Pardon kamyoncu yazmış o sessiz kalmış), Çarşamba da 67 delegenin yarıya yakını oy vermedi, sırf Kamyon şoförüne olan tepkilerinden… Merkezde de Necati Demir ve arkadaşları gibi isimleri listeye koymayınca, Kongre gecesi yapılması gereken bazı operasyonlar yapılmadı ve  yüzde doksan alınması gereken Kongre kaybedildi.

            Gerek Adem Güney"in, gerek Savaş Güven"in, gerekse Erdoğan Tok"un nereden kaç oy aldığını tek tek sayabilirim. Aslında Adem Güney, 320 civarında bir oy bekliyordu ama onun bilmediği çok şey vardı. Arka planda yapılan bazı operasyonlarla bu oyları 200 ün üzerine çıkmayacaktı ancak Kamyon Şoförü ve Saz Arkadaşlarına çok dua etsin ki, Erdoğan Tok"un listesine birebir yaptıkları müdahale sonucu bu kongreyi aldı. Yoksa bu kongrenin galibi Erdoğan Tok idi. Ancak her şeyde bir hayır var, son gece anlaşıldı ki kongreyi Erdoğan Tok"un alması halinde, Emanetçi Başkan olarak koltukta oturacak ve Ali Akyüz döneminden de daha kötü bir dönem yaşanacak. O zaman yaptıklarından kendisi sorumlu olacak bir İl Başkanı olsun, iyi yaparsa mükafatı onun olsun, kötü yaparsa da bedelini kendisi ödesin denildi ve bu kongre Adem Güney"in oldu.

            Bir yönetim kurulu Listesi düşünün ki, İl Başkan adayı değil de yönetimine alacağı üç kişi ile eski İl başkanı yapıyor bu listeyi. Kamyon şoförü arıyor insanları seni listeye yazıyorum haberin olsun diyor. Madem bu kadar kendine güveniyorsun, kendin çıkıp aday olsana arkadaş,milleti maraba gibi kullanmanın ne anlamı var? Bu şehre ve Ak Partiye en büyük kötülüğü işte bu ekip yapmıştır. Yönetimde iken hart hurt bağırıp, çağırarak milleti bıktırıp, çare arattırdınız. Millete kanseri gösterdiniz, millet ise sıtmaya razı oldu, ondan sonra Ali Akyüz denen zavallı adam ipleri verdi Adem Güney"in eline. O da kendi yöntemlerini kullanarak, kendi adına yapabileceğinin en iyisini yaptı. Bu insanlardan bu şehri kurtaralım dedik, insanları bir araya getirip, toplantı yaptık. Bu toplantının adını ortak akıl hareketi verelim dedik. En büyük tepkiyi siz verip, toplantı ile dalga geçercesine Sokma akıl toplantısı dediniz. Yine ehven-i şer deyip, desteklediğiniz marabanızı destekledik. Bu kez bizimle uzaktan yakından ilgisi olanları o listeye yazmadınız. Neymiş efendim Necati Demir sizlerin yanında bacak bacak üzerine atmış da, ayağının altını görmüşsünüz. Bu sizin gibi yaratıcının bu şehirdeki temsilcisine karşı yapılan en büyük saygısızlıkmış! Adamcağız Savaş Güven"in yemeğine gitmiş de, Erdoğan Tok"un yemeğine gitmemiş de, daha neler neler adam Kıbleye karşı bevletmiş de haberi yok! İşte bu yüzden listeye giremezmiş!

            Gelelim şu Palandöken meselesine. Şayet Erdoğan Tok"un listesine bizim arkadaşlar girip, o liste seçimi kaybetmiş olsa idi Palandökene biz gidecektik. Adem Güney kaybetmiş olsa idi, o ve saz arkadaşları gidecekti. Ama kamyon şoförü küçük olsun benim olsun hesabını yapıp, herkesi dışlayıp, bu mağlubiyeti alınca Palandökene Kamyon şoförü, Marabası İl Başkan adayı, Bilgisayar uzmanı eski teşkilat Başkanı, Büyük Demir tüccarı iş ortağı ve Daha Böyyük sanayici iş adamı Dubai zamparası birlikte Palandöken"e gidecekler. Orada her istediklerini bulamayabilirler ancak orada eskiden kalma mütevazi yerler var, oralarla yetinmek zorunda kalabilirler. Benim 25 yıl önce üniversite yıllarımda birazcık olsun Erzurum"u tanıma fırsatım olmuştu. Şayet yardım isterlerse, yardımcı olabilirim kendilerine. Peki bu kazanan arkadaşlarımıza tavsiyen nedir veya onları nereye göndereceksin diye soracak olursanız, önümüzdeki yazılarda onu da anlatacağım. Şimdilik hoşçakalınız

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR