Palandöken: Esnaf sıfır faizli krediye odaklandı

Palandöken: Esnaf sıfır faizli krediye odaklandı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın açıklaması sonrasında esnafın sıfır faizli krediye odaklandığını bildirdi.

Yazılı açıklama yapan Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkarın zora düşerek kredibilitesi az olan, aldığı kredileri ödeyemediği için yeni bir kredi alamayacak olan, finans yapısı bozulmuş ama küçük bir destekle tekrar üretim tezgahları çalışacak, kepenkleri açılarak ayağa kalkacak esnafımıza yönelik bir çalışma yapılıyor. Ekonomik zorluklardan, piyasanın beklenmedik değişimleri ile durumu kötüleşen esnafımıza yönelik çalışmayı çok olumlu buluyoruz. Esnafımıza can suyu olacaktır. En kısa sürede hayata geçirilmesini bekliyoruz." dedi.

KREDİ İMKANLARI ARTIRILMALI

Esnafa verilen kredilerin artırılması amacıyla sübvanse edilen faiz miktarının 600 milyon liradan 750 milyon liraya çıkarılmasının esnaf ve sanatkar camiasına büyük bir müjde olarak gördüklerini açıklayan Palandöken, şunları kaydetti:
"Sübvanse edilen faiz miktarının 150 milyon lira daha artırılması ile esnafa verilecek kredi miktarında 4-5 milyar lira artış sağlanacaktır. Ayrıca kültürel miras olarak gördüğümüz kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması için sıfır faizli kredi verilecek. Girişimciliği desteklemek, ustalık belgesinin önemini ön plana çıkarmak amacıyla 3 yıllık ustalık belgesi olup yeni iş yeri açmış esnaf ve sanatkara da sıfır faizli kredi verilerek desteklenecektir. Gerçekten ekonomiye can verecektir. İşsizlik rakamlarının çift hanelere çıktığı bir dönemde istihdamı artıracak kararların destekçisiyiz." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.