"PAHA BİÇİLEMEZ BİR MUTLULUK"

"PAHA BİÇİLEMEZ BİR MUTLULUK"
VM Medical Park Hastanesi, Dünya Prematüre Günü’nü hastanede dünyaya gelen prematüre bebekler ve ailelerinin katıldığı bir etkinlikle kutladı.

VM Medical Park Samsun Hastanesi, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi görmüş prematüre bebekler ve ailelerinin geniş katılım sağladığı etkinlikte Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Didem Cemile Yeşilırmak, prematüre bebek bakımıyla ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.  Her bebeğin özel olduğunu ve her birinin kendine özel bakımı olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Yeşilırmak, “Prematüre bebekler ve ebeveynlerinin verdiği zorlu mücadele sonrasında aile olmanın verdiği mutluluk paha biçilemez” dedi. Yeni doğan servisi adına prematüre bebekleri sağlıklarına kavuşturmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Yeşilırmak, prematüre bebek tedavisinin bir ekip işi olduğunun altını çizerek çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. 

dsc-1853.jpg

Prematüre bebek annesi olmanın gururu 
Etkinlikte çocuklarını bekledikleri süreden daha erken kucaklarına almanın şaşkınlığı ve mutluluğunu yaşayan aileler anılarını tazeledi. Prematüre bebek ailelerinden Nazlı Yirci ise kendi yaşadığı zorlu süreçten anekdotlar aktardı. Nazlı Yirci, “İlk günlerde ‘o küçücük bedeniyle nasıl yaşayacak, onu nasıl beslerim’ diye endişeleniyordum. Sonra gördüm ki, o aslında koca bir savaşçıymış ve çok güçlüymüş. Zamanla endişelerim yerini gurura bıraktı. Küçük bebeğimin verdiği yaşam mücadelesi beni çok gururlandırdı. O aslında çok özelmiş. Prematüre bebek annesi olmak, dünyadaki en küçük mucizeymiş” diye konuştu. Yaklaşık 50 prematüre bebeğin katıldığı etkinlik sonunda ailelere bu zorlu süreçte gösterdikleri üstün ilgi, alaka ve bakıma istinaden Üstün Başarı Belgesi takdim edildi. Ardından pasta ikramının yapıldığı etkinlik, çocuklara hediyelerinin takdim edilmesiyle sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.