Özköroğlu hem güldürdü hem ağlattı.

Özköroğlu hem güldürdü hem ağlattı.
Samsun'un sevilen simalarından Ayhan Özköroğlu, 'Hayatın Tüh Noktası' isimli kitabı için okuyucularının karşısına çıktı.

Özköroğlu'nun salonda anlattıkları okuyucuları güldürürken, anne ve babası duygulu anlar yaşadı.

Samsun'da köşe yazarlığı ve ülkenin önde gelen bir giyim firmasında yöneticilik yapan Ayhan Özköroğlu, anılarından oluşan kitabını yayımladı. İlk kez okuyucusunun karşısına çıkan Özköroğlu, anlattıklarıyla salondakileri kırdı geçirdi. Kitabı imzalatmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Ayhan Özköroğlu'nun 'Hayatın Tüh Noktası' adını verdiği kitabın imza günü ve söyleşisi Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte kitabın takdimini yazan Harun Çelik, bir şehirde yazar olmanın, oranın kültürüne yapılan en büyük katkı olduğunu söyledi. Özköroğlu'nun kendi kahramı olduğu bir hikayeyi yazdığına dikkati çeken Çelik, "Bir çoğumuz, iki kuşak sonra kendi torunlarımız tarafından bile hatırlanmayacağız belki. Bir çoğumuzun hikayesinden iki satır bile iz kalmayacak şu yeryüzünde, fakat Ayhan kardeşim bu eseriyle unutulmayacak" dedi.

Kitabın yazarı Ayhan Özköroğlu da, "Yazdığım kitapta ben yokum, siz varsınız" diyerek, yaşanmış hikayeleri anlattığını söyledi. Herkesin kendi filminin kahramanı olduğunu söyleyen Özköroğlu, "Herkes kendi dünyasının olmazsa olmazıdır. Madem hayat bir film, bizler de bu filmin kahramanıyız, film tadında yaşamak gerekmez mi o hayatı. Gülmek ve ağlamak, sevinmek ve üzülmek, sevmek ve sevilmek, insan olmanın doğasındadır. Fark etmemek, fark edilmemek, hatırlamak unutmak, vefa ve vefasızlık hepsi bizim için. Hepsi senaryonun bir parçası ve koca bir film seti peşinden koşturup durduğumuz dünya. Bu bağlamda ben yeni birşey yazmadım, aslında hiç bir şey yazmadım. Herşeyi kudret elinde tutan yazdı, ben iki satır oynadım" diye konuştu.

Söyleşiyi güzel bir şiiriyle sonlandıran Özköroğlu daha sonra okurları için kitaplarını imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.