Özgür basın neden önemlidir?

Özgür basın neden önemlidir?
Basın özgürlüğü haberlerin fikirlerin düşüncelerin hatta duyguların bile yorumlanarak eleştiriler katılarak serbest bir şekilde açıklanabilmesini ve çoğaltılarak bireylere yayılabilmesini ifade eden bir özgürlük kavramıdır.

Basın özgürlüğü haberlerin fikirlerin düşüncelerin hatta duyguların bile yorumlanarak eleştiriler katılarak serbest bir şekilde açıklanabilmesini ve çoğaltılarak bireylere yayılabilmesini ifade eden bir özgürlük kavramıdır. Basın özgürlüğünün en büyük faydalarından biri bireylerin haber alma özgürlüğünü yerine getiren araçlardan biri olmasıdır. Bireylerin doğru haber alması ve çevrede olup biten ülkede olup biten gelişmelere dair en doğru bilgiye ulaşması için özgür basının olması şarttır. Özgür basın kavramı ülkede ya da dünyada yaşanan gelişmeleri objektif bir biçimde doğru ve gazetecilik etik ve ahlaki kuralları ile bir bütün halinde yansıtan basın figürü anlamına gelir. Ülkemizde özellikle dijitalleşmenin ve yaygınlaşması ile birlikte internet haberciliğine verilen önem artmıştır. normalhaber.com adresi her gün binlerce kişi tarafından tıklanan ve basın özgürlüğü işlevini yerine getiren haber merkezlerinden biridir. Normal haberler olarak adlandırılan günlük yaşamda karşımıza çıkan haberlerin yanı sıra politika spor sanat ekonomi gibi alanlarda da haber paylaşmaktadır.

Normal Haber çok yönlü yayın yapar

Normal Haber sadece güncel haberler değil aynı zamanda sanatla sporla ya da ekonomi ile ilgili geniş bir yelpazeye yayılan habercilik anlayışına sahiptir. Öte yandan dakika dakika gündem haberleri ile ilgili olarak paylaşımları da yerine getirir. Kuruluş profesyonel bir ekibin istihdam etmektedir. Ayrıca gazetecilik etik ve ahlak ilkelerine bağlı olarak yayıncılık faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.