Özgecan’ın adını verdi

Özgecan’ın adını verdi
SAMSUN’un Atakum İlçe Belediye Başkanı Ak Partili İshak Taşçı, 2 hafta önce hizmete açılan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi’ne Özgecan Aslan'ın adının verileceğini söyledi.

Atakum İlçe Belediye Başkanı İshak Taşçı, eşi Fatma Taşçı ile birlikte 2 hafta önce hizmete giren Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi’de basın toplantısı düzenledi. Merkezde gönüllü olarak çalışan kadınların da yer aldığı toplantıda katılımcılar Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan için yakalarına siyah kurdele taktı. Başkan Taşçı, merkezde görev yapan gönüllü kadınların talebi üzerine Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi’ne Özgecan Aslan’ın adının verileceğini açıkladı. Başkan Taşçı, Mart ayındaki Belediye Meclis toplantısında konuyu gündeme getirip mecliste kabul edilmesini planladıklarını söyleyerek, "İçimiz yanıyor, ciğerlerimiz sızlıyor, üzgünüz. Yaşananlar kabul edilebilecek bir olay değil. Bir şeyi çok iyi biliyoruz ki ateş bu sefer düştüğü yeri yakmadı, bütün Türkiye bütün vicdanların canı yandı, yüreği kanadı. Bugün burada sadece Atakum Belediye Başkanı olarak değil Özge kızımızın bir büyüğü olarak karşınızdayım. Bir yanımız üzüntü bir yanımız öfke dolu. Hepimizin başı sağolsun. Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi gönüllü üyelerimizin talebi buraya Özgecan’ın isminin verilmesi. Bizde uygun bulduk. İnşallah meclis toplantısında bunu meclis üyesi arkadaşlarımızla ismini değiştirmiş olacağız" dedi.

Belediye Başkanı Taşçı'nın eşi Fatma Taşçı'da, "Bazen öyle şeyler yaşanır ki siz o insanlarla aynı dünyada yaşamak istemezsiniz. Sizi utandırır o insanlarla aynı dünyada yaşamak. Belki karıncayı bile incitmek istemezsiniz ama o acılar karşısında idam cezasının olması bile sizin acınızı hafifletmez, ferahlayamazsınız. Daha kötüsü yok mu diye ararsınız. Ama giden geri gelmiyor.  2015 Türkiye’sinde böyle bir olayın yaşanıyor olması bence bir şeylerin eksik ya da hatalı olduğunun göstergesidir. Neden böyle şeyler yaşanıyor ? Bence şunu düşünmeliyiz; biz kız çocuğunu yetiştirmeye çok önem veren bir milletiz, erkek çocuğunu yetiştirmeye daha fazla önem vermeliyiz" diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.