Özgecan İçin Oturma Eylemi

Özgecan İçin Oturma Eylemi
Dün akşam saatlerinde Çiftlik Caddesi'nde bir araya gelen kadınlar Özgecan Arslan'ın tecavüz edilip canice katledilmesinin 1'inci yıldönümünde oturma eylemi gerçekleştirdiler.

"SON BULSUN"

11 Şubat 2015 yılında Mersin'de katilleri tarafından tecavüz edilmesinin ardından canice öldürülen Özgecan Arslan'ı unutmayacaklarını ifade eden kadınlar Çiftlik Caddesi Süleymaniye Geçidi'nde oturma eylemi gerçekleştirdiler. Bir araya gelen grup adına basın açıklaması yapan Tuğba Sağlam Türkiye'de günde 5 kadının canına kıyıldığını belirterek, "Kadınlar eşleri, sevgilileri ve aile bireyleri gibi en yakınındaki erkekler tarafından katlediliyor. Kadın cinayetlerine son verilmesini istiyoruz" dedi.

HER AYIN 11'İNDE EYLEM

Özgecan Arslan için çeşitli sloganlarda bulunulduktan sonra açıklamasına devam eden Tuğba Sağlam, "Sesimizi duyurmak için bu günden itibaren her ayın 11'in de sokaklarda eylem yapacağız" dedikten sonra kadın cinayetleri ve kadın haklarıyla alakalı çeşitli sloganlar atan grup yağmurun da başlamasının ardından dağıldılar. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.