Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Özel Güvenlik Elemanları Eğitilmeli…!

        Birkaç haftadır yazmak istediğim konuya nihayet bugün sıra geldi.Bu yıl arkadaşlar toplanarak hep beraber Samsunspor maçlarına gideriz diye kombine bilet almaya karar vermişler,benide aradılar, olur dedim ve kombinemi aldım.

            İlk hafta, işyerimden maça gitmek için çıktığımda tabiî ki cebimde kalemde,çakmakta ve bozuk parada vardı.Aramadan geçerken sokaktan almadığım kalemlerim,çakmak ve bozuk paralarım çöpe gitti.En çokta kalemlerime üzüldüm.Tüm arkadaşlarım, kalemlerime ne kader özendiğimi bilirler.Çünkü adi ve basit kalem kullanmam.Birde görevlilerin tavrını görseniz ..! Sanki teröristiz.Görevli, azda olsa muhatap olduğun insanların hal ve hareketlerine bakar.

            O kalemleri çöpe attıran görevlilerin, kalem yüzü görmediğine ve o olgunlukta olmadıklarına şahit olduğumdan bu yazıyı kaleme alıyorum.

            Kapıdan geçip stada girip oturduğumda, canım çekirdek istedi. Almak için verdiğim para üstünden dört lirada bozuk param oldu. Hani hakeme atacağım (!) bozuk paralarımı almışlardı.Kapıda her nekadar sekiz liraya yakın bozuk param çöpe gitse bile, cebim bozuk para dolmuştu.Bu ne perhiz, bu ne salata turşusu misali,art niyetli iseniz, alacağınız her şey için kağıt para verin, cebiniz bozuk para dolsun.

            Şayet gücünüz yeterse yani yiyorsa (!) stad içinde alışverişi yasaklayın da görelim. Eğer yapamayacaksanız, bırakın o zaman insanların bozuk paralarını saçma sapan nedenlerle toplatmayı.

            Yıllarca Polisin eğitimsizliğinden bahseden bizler, kendi eğitimsizliğimizi görmedik veya görmek istemedik.Sonuç olarak hep Polisi suçladık.Çocuğuna veya komşu çocuğuna kızan anne ve babalar ne derdi;Seni Polise vereceğim.Şimdi Polis çağıracağım.Psikolojik olarak yıllarca POLİS=KORKU'yu çocuğun kafasına yerleştirirseniz, sonucada katlanacaksınız.Polisten korkan,Polisi sevmeyen bir nesil..!

            Son yıllarda Polis eğitimine çok önem verildi ve büyük mesafeler alındı.Bizlerde; Polise güvenmeyi,saygı duymayı ve itaat etmeyide öğrendik.

            Özel Güvenlik Elemanları öylemi? Bütün aileler; Özel Güvenlik Elemanları istihdam ediliyor diye; Çoluk-Çocuk, Damat-Gelin kim varsa, tahsili ne olursa olsun bakılmadan, en yakındaki kursa koşup Güvenlik Elemanı sertifikası aldı.Bir furyadır gitti,sertifikalar alındı,baş köşeye kondu ve iş aramalar başladı.

            Hani Polisler eğitimsiz diyorduk. Bunlara ne diyeceğiz?

            Polis; Olay olunca veya olağandışı bir durumda vatandaşla karşı karşıya geliyordu.Özel Güvenlik Elemanları öylemi? Özel Güvenlik Elemanları hayatımızın her noktasına girdi, gittikçede derinleşiyor.Hastane, postane,iş merkezleri,alışveriş merkezleri,siteler vs. Her yerde karşımıza çıkıyorlar.Yıllarca Polisler için eğitimsiz diyen bizler, bakalım bu duruma ne diyeceğiz.

            Özel Güvenlik Elemanlarının  eğitimi  konusunda tereddüdü olan biz insanların, hayatımızın her noktasında olan bu insanlara bakış açısı ne olacak? Çünkü onlar eşimizle ve çocuklarımızla burun buruna..!

            Hassas noktalarda görev yapan insanlar mutlaka ama mutlaka eğitimli olmalı ve bu noktalarda görev yapan Özel Güvenlik Elemanlarının ayrıca bir eğitime tabii tutulmaları gerekir.Yoksa bunun sıkıntısını gelecekte bu insanlar çeker.Alınan sertifika, bir görevin nasıl yapılacağını öğreten bilgilerin karşılığıdır.İnsanlarla karşı karşıya görev yapacakların, ayrıca davranış bilimleri eğitimi alması gerekir.Dört yıl eğitim alan insanları Öğretmen yapmayan zihniyet, bu işe nasıl olurda özen göstermez, anlamış değilim.

            Her işte olduğu gibi bu işede hiçbir altyapı çalışması yapılmadan balıklama dalınmıştır.Sonu hayırlı olur inşallah…!

            Her şey gönlünüzce olsun.

            SEVGİLERİMLE

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR