Özat: Hiç kimse benden daha fazla şampiyon olmak istemez

Özat: Hiç kimse benden daha fazla şampiyon olmak istemez
SAMSUNSPOR Teknik Direktörü Ümit Özat, "Hiç kimse benden daha fazla şampiyon olmak istemez. Çünkü antrenörlük kariyerimde ilk şampiyonluğum olacak.

Futbolculuğumda çok yaşadım ama antrenör olarak da yaşamak istiyorum. Bunun için de gece gündüz çalışıyorum" dedi.


PTT 1'inci Lig ekiplerinden Samsumspor'un genç teknik direktörü Ümit Özat, haftalık basın toplantısı düzenledi. Nuri Asan Tesisleri'nde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Ümit Özat, "Adana Demirspor maçı öncesinde oyuncularımla ve kulüp içerisindeki kişilerle yaptığım görüşmelerde duran toplarda etkili olacağımızı, tempo olarak daha önde olduğumuzu söylemiştim. Adana Demirspor’u da biliyorsunuz. Osman hocanın takımları pas yapan takım hüviyetinde olur. Oyunun geneline baktığımız zaman, dün akşam kulübe geldik ve yardımcılarımla birlikte maçın 90 dakikasını tekrar izleyip analiz yaptık. 8 tane net pozisyonumuz var. İlk yarıda 4 pozisyonumuz, bunların bir tanesi de verilmeyen net penaltı var. İkinci yarıya baktığımızda da yine kaçan 4 pozisyon var. Adana Demirspor gibi bir takıma karşı 7-8 pozisyon yakalıyorsunuz. Bu işin sevindirici tarafı 3-1’de durumu 3-3’e getirmeyi başarabilmekti. Maçın geneline ve yediğimiz gollere bakınca bireysel hata. Bireysel hataya çözüm bulamazsınız. Rakibimizin bizim yaptığımız bireysel hatalar dışında kaleciyle karşı karşıya kaldığı bir pozisyonu yoktu. Kaleciyle karşı karşıya kalan hep benim oyuncularımdı" dedi.


Çok genç oyuncularla oynadıklarını belirten Özat, "Elimizdeki oyuncular gelişime açık oyuncular. Ama bu yolda zaman zaman belki canımız yanacak. Dolayısı ile şu an için çok fazla bir şey söylemenin anlamı yok. İnşallah onlar da hatalarından ders alırlar. Çünkü futbolda 2 hata var. Birisi bireysel, diğeri de pozisyon hatası. Bireysel hataya çözüm bulamazsınız. İlk yediğimiz golde Fatih gibi bir oyuncunun Pote’ye vurdurmaması lazım. Ama hatalar olacak. Futbol hatalar oyunu. Seyircilerimize çok teşekkür etmek istiyorum. İnanılmaz bir coşku ve iştahla bizi desteklediler. İnşallah Karşıyaka maçında buradaki 2 puanlık kaybı telafi edebiliriz. Aslında sezon başı sizinle konuşmuştum. 1,8-2 puan ortalaması ile gidersek bizim için ligde iyi yerler gelebilir demiştim. Böyle baktığın zaman kayıp olarak görünmüyor. Hem çalışıyoruz, hem gelişiyoruz. İnşallah çalışarak bu hataları daha aza indirip, yediğimizden fazlasını atarız" diye konuştu.


Bu zaman kadar gündem yaratmak için şikayette bulunmadığını vurgulayan genç teknik adam, "Karşıyaka maçı Buca Stadı'nda oynanacak. Sahanın bozukluğundan sadece iki takım futbolcuları açısından sakatlık olabilir diye şikayet edebiliriz. Onun dışında, iki tarafta kazanmak istiyor. Saha size bozuksa onlara da bozuk. Dolayısı ile bu şekilde bir gündem yaratmak istemiyorum. Dediğim gibi sağlık açısından iki takım oyuncularına da bir sıkıntı yaşatacaksa doğru olmadığını söylemek lazım. Galibiyet de mağlubiyeti de sahaya bağlamak doğru olmaz. Çünkü iki takım da aynı sahada mücadele edecek" dedi.


İngiltere’de bir antrenörün süresinin 80 maç olduğunu ifade eden Ümit Özat, "Bu rakam Türkiye'de 8 maç. 2 sene üst üste travmadan dönmüş, en az 8 oyuncusu değişmiş bir takımın hemen bir galibiyetle, ‘Biz şampiyonluğa oynuyoruz, şampiyon olacağız’ havasına girmesi doğru bir yaklaşım değil. 8 oyuncu yeni ve bunların yaş ortalaması 19-23 arasında. Şuna inanın, hiç kimse benden daha fazla şampiyon olmak istemez. Çünkü antrenörlük kariyerimde ilk şampiyonluğum olacak. Futbolculuğumda çok yaşadım ama antrenör olarak da yaşamak istiyorum. Bunun için de gece gündüz çalışıyorum. Biz gece 4’ten önce yatmıyoruz. Dün yine kulübe geldik 2 maçın analizini yaptık. Biz de oyuncular da ellerinden geleni yapıyor. Zaman zaman aksamalar da olacak, yere düştüğümüz anlar da olacak. Ama kalkmasını bileceğiz" diye konuştu.


Karşıyaka maçının klasik 3 ihtimalli bir mücadele olduğunu dile getiren Özat, şöyle devam etti:


"Biz önümüze baktığımızda 3 maçtan asgari 6 puan çıkartırsak yine hedefimizde ilerliyor olacağız. 5 maç 10 puan olursa yine 2 puan ortalamasını yakalamış oluruz. Bu takımın geçen seneden çok az oyuncusu var ama bu takımın geçmişten gelen bir pas kültürü de yok. Bunu eleştiri anlamında söylemiyorum. O da o antrenörün doğrusudur. Bu takım oynamış M’Billa’ya, oynamış Ofoedu’ya, uzun topla gole gitmiş. Biz şimdi yavaş yavaş artık bir oyun anlayışı yerleştirmeye çalışıyoruz. Bu 20-25 günde olacak iş değil. Bu sürede de hem yarışacaksınız, hem en az asgari kayıpla mücadele edeceksiniz, hem de gelişeceksiniz. Biz bunu hem görsel olarak, hem de pratik olarak uygulamaya çalışıyoruz. Ben bundan sonra daha iyi günlerin bizim olacağına inanıyorum. Ben futbolda şu işe katılmıyorum. Bir oyuncu hata yapmış, orta sahadan arkadaşının yanına koşuyorsun. Burası U12 takımı değil. Ben de koşup sarılmak isterim ama o an maç oynanıyor. Onu orda yapmanın bir alemi yok ki. Onu yapacaksan geri pas vermeyeceksin. At topu taca o zaman. Hatta su molasında söyledim. Geri pas oynamayın dedim. Furkan’ı da uyardım. Ben onu 1 aydır uyarıyorum. Maç içerisinde konuş. Sesin çıkmıyor diye. Kendi konuştuğunu kendin duyuyorsun. Evet yeteneklisin, ayakların temiz, bir kabiliyetin var. Ama Fenerbahçe takımı 17 maç Recep’e verdi. Recep bugün yok. Aynı şansı Volkan’a verdi bakın Volkan bugün nerede. Biz bu şansı kendisine vereceğiz. Kullanıp kullanmamak kendi elinde. Çünkü onun arkasında bekleyen en az onun kadar iyi bir kaleci var. Ben burada girenin çıkanın fark etmediği bir takım yaratmak istiyorum. Bu yolda da ben tüm oyunculara aynı uzaklıkta, aynı yakınlıktayım. Benim tek derdim Samsunspor. Kim daha iyiyse, kim daha iyi çalışıyorsa formayı ona veririm.Furkan, Canberk, Oğuzhan, Hasan, Alperen, Ercan'ın hepsinin aynı yaşlarda olduğunu hatırlatan Ümit Özat, "Kim oynattı bu zamana kadar bu oyuncuların hepsini bir arada? Benim antrenörlükten maddi bir beklentim yok ki. Ben antrenörlükte manevi başarı bekliyorum. Ben şampiyon olmak istiyorum. Bunu da en kısa zamanda başarmak istiyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.