Ozan Çoban'la Klasik "Müzikli Söyleşiler"

Ozan Çoban'la Klasik "Müzikli Söyleşiler"
Ozan Çoban'la Klasik Müzikli Söyleşiler, şimdi de 7 ilde 2-13 Mayıs tarihleri arasında TEGV çocuklarıyla buluşuyor.

 

 

Mart 2015'ten bugüne 17 konserde 4500 çocuğa ulaşarak, nitelikli müzik ve Türk bestecilerimize karşı farkındalık yaratmayı başarmış Ozan Çoban'la Klasik Müzikli Söyleşiler, şimdi de 7 ilde 2-13 Mayıs tarihleri arasında TEGV çocuklarıyla buluşuyor.

 

Etkinlik sanatsever Avukat Hakan Yazıcı'nın desteğiyle gerçekleşiyor. Daha güzel bir dünya ihtimalinin doğru farkındalıklarla var olduğunu söyleyen Çoban, özellikle yarının kaderini belirleyecek olan çocuklarımızı hedef alıyor.

Turne, Gaziantep’ten başlayıp Ankara, Çorum, Samsun, İzmir, Eskişehir ile devam edecek olup  İstanbul’da 25 Mayıs 2016 tarihinde  Leyla Gencer Sahnesi’nde kapanış konseri ile sonlandırılacak. Kapanış konserindeTEGV’nin İstanbul ili etkinlik noktasındaki çocuklarının katılımının yanı sıra yerel yöneticiler, eğitim dostları, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve destekçilerin de yer alacağı bir konser olacak. Turne kapsamında 2000 çocuk bu etkinlikle buluşacak.

Gelenekselleşmiş dinleti düzeninden farklı olarak; eserler ve besteciler hakkında öz bilgileri çocuklarımızla paylaşıyor, sorguluyor ve düşünüyoruz. Günümüzle yapılan ilişkilendirmeler ise paylaşılan bilgileri çocuklarımızın akıllarında daha akılda kalıcı hale getiriyor. Bilgiler paylaşıldıktan sonra eserler canlı olarak seslendiriliyor. Böylece edinilmiş bilgi uygulamalı olarak izlenebilir hale geliyor ve unutulup giden teorik bilgiler olmaktan öteye taşınmış oluyor. Tüm program boyunca anlatılan bilgiler, barkovizyondan görsellerle destekleniyor.

ÇOCUKLAR SAHNEDE

Enstrüman eğitimi almış çocuklarımıza performanslarını sergileme fırsatı sunarak, çocuklarımızın motivasyonlarını yükseltmek, özgüvenlerini sağlamlaştırmak ve diğer çocuklarımıza teşvik edici olmaları hedefleniyor. Her etkinlikte çocukların; düşünme mekanizmasının sağlıklı şekilde çalışmasını kitap okuma alışkanlığı, tiyatro, satranç ve doğru müziği yaşamlarında birer hobi olmaktan öteye taşımaları ve kendilerinebu alışkanlıklara ait hissetmeleri için sahne çocuklara bırakılıyor.

 

Samsun’da İlkadım Güzel sanatlar Lisesi salonunda 6 Mayıs’da gerçekleşen aktiveden 2 seans’daSamsun’lu 120 çocuk faydalanmış oldu.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.