ÖZ KAYNAKLAR 

Geçende gördünüz; doğal gaz kaynağı bulundu hepimiz sevindik. Demek ki neymiş her şeyin kaynağı güzeldir ki futbolun kaynağı da alt yapıdır.

Öz kaynaklar düzeni ve altyapı bir takımın geleceği ve güvencesidir. Bu ilkeyle yola çıkan Yılport Samsunspor'un kurmayları büyük bir bütçeyle şu ana kadar altyapı yatırımı için 35 trilyon para harcadı ve daha da harcayacak... 

Yılport Samsunspor yakın zamanda tüm Türkiye'nin altyapıda örnek takımı olma yolundaki adımlarını bir bir atmaya başladı. Geçmiş 10 senede yapılan yanlışlar ve hatalar sonucu öz kaynaklar düzeninden pek futbolcu çıkmadı, çıkana da Samsunspor sahip çıkamadı..

Bunların sebeplerini kısaca yazarsak adam kayırma, siyasetci, iş adamı çoçuğu  ve böyle gelişen torpil olaylarının önüne geçilemeyince kaybolan 10 yıl ve  yitirilmiş yetenekli gençlerimiz..

Şimdi olaya başka bir gözle bakalım gençlerimize ne zaman şans veriliyormuş. Süper ligde pek olmadı da TFF 1, 2 ve  3.Lig gibi önemli liglerde çok oldu. Futbol takımına sahip çıkanın olmadığı, paranın olmadığı ve yahut yanlış harcama sonucu transfer tahtasının kapalı olduğu zamanlar altyapıdaki  17 yaşındaki çoçuklar bir anda değerli oluyor.

Bu çocuklar A takım formasını sırtına geçirince bir anda neye uğradığını şaşırır ve bunlara formanın ağırlığı, taraftarların beklentileri de eklenince sahada ne yapacağını bilemez hale gelirler. Sonuçta bu çocuklar olmadan kaybolup giderler.

Bence doğru altyapı için çoçuğun dilinden anlayan eğitmen ve futbolu bilen hocalar, tesisleşme, beslenme, özellikle aileyi tanıma ve iş birliği, çoçuğun yaşantısı ve arkadaşları, en önemlisi okul hayatı hocalar tarafından takip edilmelidir. İnşallah Yılport Samsunspor altyapı ve öz kaynak düzenini başaracaktır...

TÜRKİYE'DE KAÇ TAKIM BÜTÇESİNİN KAÇTA KAÇINI ALTYAPI İÇİN AYIRIYOR?

Saygılar...    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR