Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

Oyuncuların zaferi

 

Teröre karşı yüreklerin tek yumruk olduğu bir akşamda,  duygu  selinin  gözyaşlarıyla buluştuğu bir ortamda başlayan karşılaşmaya, Petkoviç hoca, gelen yoğun baskılar nedeniyle ilklere imza atarak karşılaşmaya başladı. Ne kadar baskılar nedeniylede olsa da,  bu ilklerde ilk defa sonuna kadar haklıydı. Pallazar'ın yokluğunda savunmanın sağ tarafına Adem'i monte ederek,  Kemal'i kendi mevki olan stopere çekmesi  doğru bir karardı. Ayrıca Zenke ile Bance'yi  beraber oynatması haftalar öncesi yapması gereken bir hareketti  diye düşünüyorum.
Bu olumlu değişikliklerle 4-5-1 sistemi ile oyuna başlayan Samsun spor  beşli orta sahayı  ilk yarı boyunca daha çok defansif olarak oynatarak savunmayı kalabalık tutup , adam paylaşımını da iyi yapınca  Fenerbahçe nin hücumlarında  boş alan bırakmayarak,  rakip forvetlere gol şansı vermedi.  İkinci yarıya defansı geçit vermeyen Samsun spor'u  ceza alanı dışından atılan şutlarla aşmaya çalışan Fenerbahçe savunmasını iyice öne çıkarmaya başladı ki,  sürati nedeniyle uzun toplarla defansın arkasına sarkmasını beklediğimiz Zenke'nin  Petkovic  tarafından hatalı bir şekilde oyundan alınması hepimizde şaşkınlık yarattı. Bance'nin oyundan alınması  gerekirken Zenke'nin değiştirilmesi,  bende Petkovic hocanın oyun okuma hakkında ki bilgileri kafamda soru işaretleri bıraktı.
Kadıköyden bir puanla dönmek bence hocanın muhteşem taktiğiyle değil topcuların hırslı arzulu ve istekli oyunundan ileri gelmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR